Ντουζίνες gigabits από τη Samsung ως το 2020

Εσάς, πόσο τρέχει η mobile σύνδεση στο smartphone ή το tablet σας; Όσο γρήγορη και αν είναι, η Samsung υπόσχεται να την… ταπεινώσει. Το πολύ ως το 2020.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει πια αναπτύξει τη βάση, τον πυρήνα της τεχνολογίας της που θα αποτελέσει τη βάση για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Ναι, όπως λέμε 5G.

Κατά τη Samsung, η ασύρματη τεχνολογία 5G θα μας χαρίσει ταχύτητες δεκάδων Gigabytes ανά δευτερόλεπτο – σε σημείο που να είναι εκατοντάδες φορές γρηγορότερη ακόμη και από μελλοντικές εκδοχές της υπάρχουσας τεχνολογίας 4G. Ή, για να το θέσουμε διαφορετικά, όπως είπε και η ίδια η Samsung, τόσο γρήγορη ώστε να επιτρέπει το κατέβασμα μιας ταινίας μέσα σε… ένα δευτερόλεπτο!

Δυστυχώς, όπως είπαμε, η τεχνολογία 5G δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή, και δεν προβλέπεται να έρχεται προς τα μέρη μας στο κοντινό μέλλον. Η Samsung απλά μας… ανοίγει την όρεξη, μιλώντας για το μακρινό 2020. Και έτσι μας θυμίζει, για ακόμη μια φορά, πως το μέλλον θα είναι πλήρως ασύρματο.

Ody's thoughts

…και ποσώς με ενδιαφέρει το αν θα έχουμε ή όχι σύρματα και ασύρματα. Φέρτε μου το ιπτάμενο αυτοκίνητο μου – ή, έστω, το φθηνό προσωπικό jetpack μου. Άντε μπράβο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.