Διπλάσια pixels, μεγαλύτερη οθόνη για το επόμενο iPhone

Νέες φήμες θέλουν το iPhone 5S, το iPhone 6, το Next iPhone, τέλος πάντων, να… ντροπιάζει οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά όσον αφορά στη νέα οθόνη του.

Μάλλον πρόκειται για την πλέον αναμενόμενη και τυπική… φήμη: το επόμενο iPhone, λένε τα παλικάρια που ισχυρίζονται πως ξέρουν, γενικώς και αορίστως, θα έχει σχεδόν διπλάσιο αριθμό pixels σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Κοντά στο 1,5 εκατομμύριο pixels θα είναι στριμωγμένα στην παραλληλόγραμμη επιφάνεια της οθόνης που, επιπλέον, θα απλωθεί περισσότερο για να καταλάβει περισσότερο εμβαδόν από την πρόσοψη της συσκευής.

Με άλλα λόγια, η Apple – λένε, και δεν ακούγεται καθόλου… τρελό – θα ακολουθήσει τη λογική του iPad Mini, μειώνοντας τα πλαίσια γύρω από την οθόνη, τα bezels, όπως τα λένε οι… αγγλόφωνοι ανάμεσα μας, κερδίζοντας κάποια παραπάνω… milimeters για την ίδια την οθόνη.

Πρακτικά, και ο λόγος για τον οποίο λέμε πως η όλη υπόθεση ακούγεται αρκετά πιθανή, είναι πως κάτι τέτοιο θα φέρει… στα ίσα την Apple με τον ανταγωνισμό, που σε αυτό τον τομέα την έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό, παρέχοντας ακόμη και οθόνες… True HD, δηλαδή ανάλυσης 1920×1080. Και, όπως έχουμε δει πολλές φορές, στην Apple δεν αρέσει ποτέ να είναι δεύτερη..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.