Ανανεωμένο Google Maps: η Γη στην παλάμη σου

Πολλοί εκτιμούσαν πως μια σημαντική αναβάθμιση για τους Maps της Google θα παρουσιαζόταν στη φετινή Google I/O και… δεν είχαν άδικο!

Google IO 2013 001

Το Google Maps ήταν μια από τις προτάσεις της μεγάλης εταιρείας που δέχτηκαν μια πραγμτικά μεγάλη αναβάθμιση – σε σημείο που να… μοιάζει αγνώριστο ως εφαρμογή. Το ίδιο το περιβάλλον του Maps έχει απαλλαγεί από περιττά στοιχεία, με ενδείξεις και λειτουργίες του να ενσωματώνονται πια στους ίδιους τους χάρτες.

Ακολουθώντας λογική παραπλήσια του… Dead Space, όπου οι πληροφορίες προς τον παίκτη απότελούν κομμάτι του ίδιου του κόσμου του παιχνιδιού, το νέο Maps ενσωματώνει στην ίδια την επιφάνεια των χαρτών νέους τύπους pins που αντικαταστούν την παλαιότερη απλή καρφιτσούλα, δίνοντας άμεση πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες για το επιλεγμένο σημείο – π.χ. σε ένα ένα σύνολο φωτογραφιών από μια περιοχή, μια απεικόνιση μέσω του Google Street View, αν υπάρχει, κ.λπ.

Η ίδια η λύση τονίζει περισσότερο τις διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις της, ανάλογα με το που τη χρησιμοποιεί κανείς, προσθέτοντας λειτουργίες που ταιριάζουν στην εκάστοτε χρήση. Π.χ. στο desktop υπάρχει συνεργασία με Street View και Google Earth, στο smartphone ευκολότερη πλοήγηση, στα tablets άμεση πρόσβαση στο εσωτερικό κτηρίων και σε πρόσθετες πληροφορίες για κοντινές τοποθεσίες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.