Αγορές με ένα κλικ από τη Google

Μια από τις τελευταίες κινήσεις της Google μάλλον θα πρέπει να αποτελεί λόγο να… αρχίσει να αγχώνεται το PayPal!

Αν και αρχικά παρουσιάστηκε για το Android, τίποτα δεν αποκλείει να δούμε το νέο πλήκτρο Checkout, που η Google παρουσίασε στη φετεινή Google I/O, να φτάνει και στους browsers μας (προφανώς αρχίζοντας από τον Chrome).

Για τον τελικό χρήστη είναι απλά ένα πλήκτρο που περιορίζει τη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας πληρωμής σε τρία βήματα: άγγιγμα του πλήκτρου, έλεγχος τελικού κόστους και διεύθυνσης όπου θα παραλαβεις το προϊόν, επικύρωση. Φυσικά, πίσω από αυτό θα κρύβεται συνδυασμός τεχνολογιών όπως το Single Sign-In και το Wallet, με ακριβώς αυτό το συνδυασμό τους να αποτελεί το όλο μυστικό.

Ody's thoughts

Και έτσι, μόλις πήραμε μια πολύ καλή γεύση του γιατί η Google απλώνεται σε τόσους διαφορετικούς τομείς: διότι πάντα υπάρχει πιθανότητα ένας από αυτούς να μπορεί να συνδεθεί με κάποιους άλλους και, αλληλοβοηθούμενοι, να δημιουργούν μια πρόταση που ξεπερνά στο σύνολο της τις αντίστοιχες λύσεις της κατηγορίας της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.