Το Cloud Drive της Amazon μόλις έγινε… Dropbox

Η Amazon αποφάσισε να χαρίσει δυνατότητα αυτόματου συγχρονισμού αρχείων στην εφαρμογή της υπηρεσίας της, Cloud Drive, για Windows και Mac.

Storm_Clouds

Αυτό ήταν, φυσικά, το σημαντικότερο στοιχείο που έχουν όλες οι καταναλωτικές υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων στο cloud, με εξαίρεση την πρόταση της Amazon. Μέχρι τώρα.

Η ενσωμάτωση δυνατότητας αυτόματου συγχρονισμού, δίχως να χρειάζεται να κάνει κάτι ο ίδιος ο χρήστης, καθιστά το Cloud Drive της Amazon μια καλή αντιπρόταση σε υπηρεσίες όπως τα δημοφιλέστερα – στους μέσους χρήστες – Dropbox, SkyDrive, Google Drive κλπ. Υπάρχουν, όμως, και δυο προβληματάκια.

Το πρώτο από αυτά είναι πως δεν υπάρχουν ακόμη λύσεις συγχρονισμού αρχείων του Cloud Drive στα δημοφιλέστερα λειτουργικά για smartphones και tablets, με αποτέλεσμα η πρόταση της Amazon να περιορίζεται σε web και desktop. Επιπλέον, το λογισμικό που χρησιμοποιεί είναι χτισμένο βάση της Java, την οποία και απαιτεί για τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με την ίδια την Amazon, παρά τα… φημισμένα προβλήματα ασφαλείας της Java, αποκλείεται να υπάρξει παραπλήσιο πρόβλημα και στο Cloud Drive, λόγω του ότι εδώ πρόκειται για ενσωματωμένη-στην-εφαρμογή (στην περίπτωση των Windows) ή αυτόνομη (στην περίπτωση των Mac) εκδοχή της. Πρακτικά, αυτό δεν σημαίνει πως μια γενικότερη τρύπα ασφαλείας της Java δεν μπορεί να επηρεάσει και τη λειτουργία του Cloud Drive, ενώ δυστυχώς η Java δεν φημίζεται και για τις επιδόσεις της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.