Σχεδόν διπλάσιο ποσοστό για τον Internet Explorer 10 χάρη στα Windows 7

Να χαρεί, ή να… βάλει τα κλάματα η Microsoft, που η βασικότερη αιτία επέκτασης του Internet Explorer 10 δεν ήταν η ενσωμάτωση του στα Windows 8, μα η διάθεση του στα Windows 7;

Internet Explorer Logo

Η κυκλοφορία του στα Windows 7 οδήγησε, όπως ήδη είπαμε, σε σημαντική αύξηση των ποσοστών χρήσης του Internet Explorer 10. Αντίθετα, το ότι αποτελεί τον προκαθορισμένο browser στα Windows 8, μάλλον δεν τον βοήθησε και πολύ.

Ody's thoughts

…διότι, απλά, τα Windows 8 δεν τα έχουν πάει και τόσο καλά από άποψη πωλήσεων (είδατε τι ευγενικά που το έθεσα;!), και, άρα, δεν είναι και τόσο πολλοί οι χρήστες τους – και, άρα, όσοι χρησιμοποιούν τον Internet Explorer 10 μέσω αυτών.

Εδώ, λοιπόν, και πέντε μήνες, που είναι διαθέσιμος μέσω των Windows 8, ο Internet Explorer 10 κατείχε ένα 1,6% από τη συνολική… πίτα των browsers. Η διάθεση του ως αυτόματη αναβάθμιση των προηγούμενων εκδόσεων μέσω του Windows Update και στα Windows 7 οδήγησε μέσα σε ένα μόλις μήνα από την κυκλοφορία του σε αυτά σε αύξηση του ποσοστού του στο 2,95%. Κάτι λιγότερο από το… διπλάσιο, δηλαδή, από αυτό που είχε εδώ και πέντε μήνες.

Ody's thoughts

Δεν τα παρατάμε, πια, και επίσημα, τα Windows 8, να πάμε κατευθείαν στα 9 να τελειώνουμε; Κοίτα, βρε παιδί μου, που και πάλι επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που λέει να αγοράζεις τα Windows… ανά μια έκδοση – από τα 1 απευθείας στα 3.11, από αυτά προσπερνάς τα 95 και πηγαίνεις στα 98, μετά ξεχνάς τα Windows Me και πηγαίνεις κατευθείαν στα XP, αργότερα αγνοείς επιδεικτικά τα Vista και περιμένεις τα 7, και… Και τώρα;! :-D

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • paparies. Mia xara ta vrisko ta Windows 8 kai itan kai poli ftina. Einai grigora kai einai toso kala eite se touch othoni eite se klasiko desktop pc, Apla gia mena se touch pou to exo einai poli kalutera.

 • Να χαρεί γιατί… αφαίρεσε τον 64-bit IE [Ναι, υπήρχαν ψυχάκηδες που τον χρησιμοποιούσαν, όπως εγώ] με την 10η έκδοση… Μπράβο MS! Στήριξη στα 64-bit…

 • ducklord

  Μη μασάς. Έτσι που το έχουν χέσει, πια, το ζήτημα με την υποστήριξη των 64bit (κοντεύουμε δεκαετία, και ακόμη… δεν), μας βλέπω να πηδάμε κατευθείαν στα 128bit. Ή, μαλλον στα 256bit. Όχι, άστο και αυτό. Στα μπαϊολότζικαλ κουμπιούτερζ και τα ποζιτρόνικ μπρέηνζ θα πάμε.

  Το οποίο μου θυμίζει… ΜΠΡΕΕΕΗΝΖΖΖζζζ…

 • ducklord

  Όχι, τα 8 μπορεί να ήταν ένα βήμα μπροστά από τεχνολογικής άποψης, μα δυο βήματα πίσω από χρηστικής. Με αυτά οι χρήστες άρχισαν και πάλι να ψάχνουν… εργαλεία για tweaking, που με τα 7 είχαν γίνει είδος προς εξαφάνιση!

 • galacticusX

  Συμφωνώ, στο desktop, τα 8 είναι αίσχος. Το integration με το “Metro” είναι από προβληματική μέχρι απαράδεκτη. Έπρεπε εξ’αρχής να σου δίνεται η επιλογή ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!!! Επειδή δηλαδή η Microsoft θέλει να πουλήσει apps σώνει και καλά, σου τα χώνει στα μούτρα με το έτσι θέλω; Τεσπά. ο IE 10 μια χαρά παίζει στα Win7 ΚΑΙ ΤΟ UNREG ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!! ΡΙΤΖΟΙΣ ΠΙΠΟΛ!!!!!

 • Αν δεν υπήρχε το Metro ποιός ο λόγος ύπαρξης των 8;
  ΥΓ. Πες το στον ducklord, που ο δικός του IE 10 ακόμα δεν το δείχνει…

 • ducklord

  Ο δικός μου IE ΕΝΝΙΑ. Για τον ΕΝΝΙΑ μιλούσαμε – γιου νόου, “9”. Και επέμενες πως τους είχες και τους δυο εγκατεστημένους παράλληλα και σου δούλευε και στους δυο.

 • Αχ, μόνο που μιλούσαμε για τον 10, και στο έχω πει από τότε που βγήκαν τα 8 -ξέχασες επίσης πως στο είπα και πρόσφατα, αφού έκραζα πως αφαίρεσε την 64bit έκδοση η MS (αλλιώς ποιός ο λόγος να… θυμόμαστε τον IE;).