Σχεδόν διπλάσιο ποσοστό για τον Internet Explorer 10 χάρη στα Windows 7

Να χαρεί, ή να… βάλει τα κλάματα η Microsoft, που η βασικότερη αιτία επέκτασης του Internet Explorer 10 δεν ήταν η ενσωμάτωση του στα Windows 8, μα η διάθεση του στα Windows 7;

Internet Explorer Logo

Η κυκλοφορία του στα Windows 7 οδήγησε, όπως ήδη είπαμε, σε σημαντική αύξηση των ποσοστών χρήσης του Internet Explorer 10. Αντίθετα, το ότι αποτελεί τον προκαθορισμένο browser στα Windows 8, μάλλον δεν τον βοήθησε και πολύ.

Ody's thoughts

…διότι, απλά, τα Windows 8 δεν τα έχουν πάει και τόσο καλά από άποψη πωλήσεων (είδατε τι ευγενικά που το έθεσα;!), και, άρα, δεν είναι και τόσο πολλοί οι χρήστες τους – και, άρα, όσοι χρησιμοποιούν τον Internet Explorer 10 μέσω αυτών.

Εδώ, λοιπόν, και πέντε μήνες, που είναι διαθέσιμος μέσω των Windows 8, ο Internet Explorer 10 κατείχε ένα 1,6% από τη συνολική… πίτα των browsers. Η διάθεση του ως αυτόματη αναβάθμιση των προηγούμενων εκδόσεων μέσω του Windows Update και στα Windows 7 οδήγησε μέσα σε ένα μόλις μήνα από την κυκλοφορία του σε αυτά σε αύξηση του ποσοστού του στο 2,95%. Κάτι λιγότερο από το… διπλάσιο, δηλαδή, από αυτό που είχε εδώ και πέντε μήνες.

Ody's thoughts

Δεν τα παρατάμε, πια, και επίσημα, τα Windows 8, να πάμε κατευθείαν στα 9 να τελειώνουμε; Κοίτα, βρε παιδί μου, που και πάλι επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που λέει να αγοράζεις τα Windows… ανά μια έκδοση – από τα 1 απευθείας στα 3.11, από αυτά προσπερνάς τα 95 και πηγαίνεις στα 98, μετά ξεχνάς τα Windows Me και πηγαίνεις κατευθείαν στα XP, αργότερα αγνοείς επιδεικτικά τα Vista και περιμένεις τα 7, και… Και τώρα;! :-D

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.