Ρεκόρ θεάσεων για τον Psy – μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν

Πριν λίγες ημέρες, η Republic Records ανακοίνωσε σε Δελτίο Τύπου της πως το νέο single του Psy, Gentleman, έσπασε κάθε ρεκόρ θεάσεων στο YouTube, έχοντας περισσότερα από 22 εκατομμύρια θεατές την πρώτη μέρα προβολής του. Και όμως, η αλήθεια είναι… ακόμη καλύτερη!

Psy 002

Το νούμερο που είχε αναφέρει η Republic Records (που, παρεμπιπτόντως, εντάσσεται στην Universal Music Group), ήταν, από ό,τι φαίνεται, μια εκτίμηση, βασισμένη σε ημιτελή στοιχεία. Ποιος το λέει αυτό; Μα, η ίδια η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, που τώρα πια έχει τις πραγματικές στατιστικές όσον αφορά στις θεάσεις του νέου megahit του Psy. Και τα νούμερα είναι αρκετά υψηλότερα.

38 (ολογράφως: τριάντα οκτώ) εκατομμύρια προβολές, είναι καλά; Ναι, ο αρχικός αριθμός έπεσε έξω κατά, χμ, σχεδόν… 70%. Επιπλέον, δεν έσπασε απλά το ρεκόρ περισσότερων προβολών μέσα σε μια ημέρα, αλλά και το ρεκόρ προβολών μέσα στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας του – διαφορετικά πράγματα, και… τα έκανε ταυτόχρονα!

Μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες από την κυκλοφορία του, το Gentleman είχε προβληθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια φορές σε όλο τον πλανήτη, και η επιτυχία του συνεχίζεται, αφού μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια θεάσεις. Πέντε φορές περισσότερα, και θα φτάσει το ρεκόρ του ενός δισεκατομμυρίου θεάσεων του προηγούμενου… παγκόσμιου υπερχίτ του Psy, Gangnam Style.

Το να το ξεπεράσει, πάντως, μάλλον θα είναι δύσκολο, αφού ενώ η πορεία του Gangnam Style ήταν αυξητική, του Gentleman είναι πτωτική – με άλλα λόγια, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο γνώρισε επιτυχία μάλλον ήταν η προσμονή για επανάληψη της αρχικής επιτυχίας του Gangnam Style και, τώρα, το… μπαλόνι άρχισε να ξεφουσκώνει.

Έτσι, ναι, και το Gentleman είναι μια τεράστια επιτυχία, και μάλλον το ίδιο θα είναι και το επόμενο κομμάτι του Psy, που επίσης θα εκμεταλλευτεί την επιτυχία των δυο προηγούμενων. Υποθέτουμε, όμως, πως η περίοδος των μεγάλων επιτυχιών για τον χιουμορίστα καλλιτέχνη εκ Κορέας θα… λήξει στην τριλογία.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.