Επταψήφιο το κόστος των βιντεοδιαφημίσεων στο Facebook

Θέλεις να βάλεις διαφήμιση με video στο Facebook; Ετοιμάσου να πληρώσεις τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια για το προνόμιο. Την ημέρα, έτσι;

Ακόμη δεν έχει αποφασίσει πώς θα εμφανίζονται και τι μορφή θα έχουν, αλλά αυτά που είναι γνωστά μέχρι τώρα όσον αφορά στις διαφημίσεις με video του Facebook είναι πως θα έχουν εκατομμύρια θεατές, θα παίζουν στο δημοφιλέστερο social network του πλανήτη και – ταρατατά, έκπληξη, σάλπιγγες να παίζουν το ρυθμό του lambada – θα κοστίζουν περί το ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα.

Ody's thoughts

Να υποθέσω, Μπάμπη μου, πως μάλλον δεν θα διαφημίσεις την καφετέρια σου σε αυτό, έτσι;

Πέρα από αυτά, θα μπορούν να είναι στοχευμένες προς συγκεκριμένο κοινό (π.χ. γυναίκες κάτω των 30), με διάρκεια μέχρι και 15 δευτερόλεπτα, θα ξεκινούν να παίζουν αυτόματα μόλις φορτώσει ένα κομμάτι τους (ο-κόσμος-το-λέει-autoplay) και θα μπορούν να καλύπτουν ακόμη και ολόκληρη τη σελίδα ενός χρήστη.

Φυσικά, αν το εγχείρημα πιάσει, το Facebook θα αυξήσει τα έσοδα του κατά δισεκατομμύρια ετησίως! Αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο παρουσιάζω-ενδιαφέροντα-προϊόντα-και-υπηρεσίες και στο σπάω-τα-νεύρα-των-χρηστών-που-ήδη-έχουν-αρχίσει-να-με-βαριούνται.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.