Επιτέλους: το πρώτο trailer του Elysium – και είναι καθηλωτικό

Και αφού έφερε τη δική του επανάσταση στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας με το District 9, ο Neill Blomkamp μας αποκαλύπτει, επιτέλους, το επόμενο όραμα του. Μαζέψτε το σαγόνι!

Matt Damon

Μέχρι σήμερα το Elysium συνοδευόταν από άκρα μυστικοπάθεια. Πολύ λίγοι άνθρωποι πέρα από όσους εμπλέκονταν στην παραγωγή του είχαν δει μεγάλο κομμάτι του και γνώριζαν το ακριβές concept του, και όλοι οι υπόλοιποι περιοριζόμασταν στην επίσημη ανακοίνωση για μια εκπληκτική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, κ.λπ. κ.λπ. Σωθήκαμε, δηλαδή. Τώρα, αποκαλύφθηκε και το θέμα της ταινίας, και το πρώτο trailer της. Και ναι, για μια ακόμη φορά, ο Blomkamp καταφέρνει να παρουσιάσει μια τρομερά ρεαλιστική εικόνα του μέλλοντος, όπως έκανε και με το District 9, δίνοντας μας μια περιπέτεια στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι ταξικές διαφορές.

Ody's thoughts

Κάτι σαν ένας ξυρισμένος γουλί Ξανθόπουλος με εξωσκελετό που πολεμά γιατί τον αδικεί η καταραμένη κενωνία και ο ίδιος ζητά το δίκιο του κοσμάκη. Όπως και να έχει, ο Sharlto Copley, γνωστός και ως “ο πρωταγωνιστής του District 9”, κλέβει και εδώ την παράσταση με ένα, και μόνο, τσαντισμένο look ως “αναβαθμισμένος” μισθοφόρος που δεν θα σταματήσει αν δεν ξεκάνει τον Matt Damon και όποιον άλλο είναι αντίθετος στα συμφέροντα των αφεντικών του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.