Διαβάστε online το κατά William Gibson σενάριο του Alien 3

Το γνωρίζατε πως ο συγγραφέας του Neuromancer, και βασικός μπαμπάς του όρου Cyberpunk, William Gibson, είχε γράψει ένα σενάριο για το Alien 3 που, τελικά, απορρίφθηκε; Ορίστε!

giger-Alien-Monster-IV

Ο ίδιος ο William Gibson θύμισε πριν λίγες ημέρες πως, ναι, και αυτός είχε δοκιμάσει να προσθέσει το δικό του λιθαράκι στη μυθολογία του Alien, πολύ πριν έρθει ο κ. Lindelof να μας δώσει το πανέξυπνο και υπερ-πρωτότυπο (χα-χα-χα) Prometheus. Και το θύμισε με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας ένα link προς το ίδιο το σενάριο.

Info

Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Όπως περιέγραψε, μέχρι να γράψει αυτό, δεν είχε καμία εμπειρία στη συγγραφή σεναρίων, και απλά του δόθηκαν τα σενάρια των Alien και Aliens, των δυο προηγούμενων ταινιών της σειράς, ως… μπούσουλας για τη δική του προσπάθεια.

Τελικά, και όπως είναι γνωστό, το δικό του ήταν ένα από τα πολλά σενάρια που απορρίφθηκαν για την ταινία, καταλήγοντας στο… θαύμα (not) που είδαμε επί της οθόνης – στο οποίο, επίσημα, έβαλακ το χεράκι τους οι Vincent Ward, David Giler, Walter Hill και Larry Ferguson.

Ody's thoughts

…το οποίο και μου θυμίζει αυτό που βλέπω στα σύγχρονα ελληνικά videoclips: χρειάζονται από δύο έως και έξι στιχουργοί για να γράψουν ένα τετράστιχο στο οποίο τουλάχιστον τέσσερις λέξεις επαναλαμβάνονται από δυο φορές η καθεμία. Δηλαδή, έξι συγγραφείς από τους οποίους ο καθένας γράφει μια, άντε δυο προτάσεις. Και, ω, τι θαύματα καταφέρνουν… Το ίδιο πράγμα και με το σενάριο του Alien 3. Διαβάστε την κατά Gibson εκδοχή και μετά δείτε την ταινία. Ταιριαστό στην περίπτωση το… απέχουν έτη φωτός!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.