Τα χαρακτηριστικά (όπως-λέμε-specs) του Google Glass

Η Google αποφάσισε να αποκαλύψει τι κρύβει στα σωθικά του το πιο… science fiction project της.

google glass Wallpaper 001

Το Google Glass είναι, πρακτικά, η πρώτη συσκευή που θα επιτρέψει σε απλό κόσμο να κυκλοφορεί με ένα… HUD στο πρόσωπο του, κάτι που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε προνόμιο των… πιλότων μαχητικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων (και του Terminator και του Robocop). Θα μας επιτρέψει να είμαστε μόνιμα δικτυωμένοι, να καταγράφουμε ήχους, φωτογραφίες και video από την καθημερινότητα μας – και να τα μοιραζόμαστε άμεσα με οικογένεια, φίλους, γνωστούς. Και ας μοιάζει, απλά, με ένα… μεταλλαγμένο σκελετό γυαλιών. Τι κρύβει, όμως, μέσα του αυτός; Μέχρι πρόσφατα υποθέταμε. Τώρα, ξέρουμε!

Η ας-την-πούμε-οθόνη του (διότι στην πράξη είναι ένας συνδυασμός πρίσματος και μικρού projector) θα έχει ανάλυση αντίστοιχη των 640 x 360 pixels. Κατά την Google, αυτό είναι το αντίστοιχο του να βλέπεις μια οθόνη 25” ανάλυσης HD από απόσταση δυόμιση μέτρων. Η κάμερα του θα παίζει στα 5 megapixels, και θα μπορεί να συλλάβει video σε ανάλυση 720p. Ο ήχος δεν θα μεταφέρεται μέσω ακουστικού, αλλά με την τεχνολογία bone conduction (ο ήχος μεταφέρεται μέσω παλμών, από το σημείο του σκελετού που ακουμπά στο κεφάλι).

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.