Μικρό update το επόμενο Android

Περιμένατε πως σύντομα θα βλέπαμε την 5η έκδοση του Android; Οι ενδείξεις μας διαψεύδουν – και δείχνουν πως θα μείνουμε για λίγο ακόμη στη σειρά 4.

Android Jelly Bean - Google IO

Όποιος περίμενε πως η επόμενη έκδοση του Android θα είναι η 5η, μάλλον θα απογοητευτεί: όλα δείχνουν πως σύντομα θα δούμε ένα update του είδους… 0.x – με άλλα λόγια, το επόμενο Android δεν θα είναι μια μεγάλη, διαφορετική από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, κοσμοσυνταρακτική έκδοση με τεράστιες αλλαγές από τις υπάρχουσες, αλλά απλά η επόμενη έκδοση σε σχέση με ό,τι ήδη γνωρίζουμε, με μικρές προσθήκες, βελτιώσεις και τροποποιήσεις. Με άλλα λόγια, το Android 4.3 Jelly Bean.

Οι σχετικές ενδείξεις προέρχονται από πολλές και διαφορετικές πηγές, και έτσι δεν θα… εμβαθύνουμε σε αυτές. Με μια μικρή αναζήτηση στο Internet, πάντως, θα δείτε πως έχουν αρχίσει να… ξεπηδούν σαν μανιτάρια πληροφορίες που δείχνουν π.χ. αναφορές στο επόμενο update που έχει αριθμό 4.3, κωδικό JWR23B (όπου J το Jelly Bean, το ψευδώνυμο της υπάρχουσας έκδοσης) κ.λπ.

Φυσικά, τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως δεν θα δούμε σημαντικές αλλαγές και τροποποιήσεις, απλά πως αυτές δεν δημιουργούν, στο σύνολο τους, ένα λειτουργικό σύστημα που θα είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι ήδη γνωρίζουμε – π.χ. όπως οι διαφορές που είχαμε δει ανάμεσα στις εκδόσεις 2 και 3 του Android, ή της δεύτερης έκδοσης σε σχέση με την 1η (που πολλοί τη θεώρησαν… beta από πλευράς της Google).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.