Τσάμπα τα PlayStation 4 και Xbox Next -καταδικασμένο το Wii U κατά τον Pachter

Καμία μα απολύτως καμία ελπίδα δεν έχει να επιβιώσει το Wii U, κατά τον Michael Pachter, αφού θα το… εξαϋλώσουν τα PlayStation 4 και xbox 720/Next/Whatever με το προσιτό κόστος τους.

Wii U - Wallpaper 000

Διότι, κατά τον ίδιο, δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε το απολύτως αντίθετο από ό,τι περιμέναμε μέχρι τώρα: δυο νέες, πάρα πολύ δυνατές αλλά και πολύ προσιτές οικονομικά κονσόλες, που να κάνουν το Wii U, που βασίζεται σε τεχνολογία του χθες, να μοιάζει με το… ανέκδοτο του σύγχρονου gaming.

Προϋπόθεση, βέβαια, το να είναι όντως προσιτές οι επόμενες κονσόλες των Sony και Microsoft. Βασιζόμενος, πάντως, σε όλες τις φήμες που συνοδεύουν το νέο Xbox και τη στενότατη σχέση του με το τηλεοπτικό περιεχόμενο, αλλά και την όχι και τόσο κρυφή… αγάπη της Microsoft για τις συνδρομητικές υπηρεσίες, εκτιμά πως όντως είναι πιθανότατο να δούμε το επόμενο Xbox σε τιμή… χώμα. Πώς; Όπως έκανε ήδη η Microsoft με το υπάρχον Xbox 360, εις τας Αμερικάς, παρέχοντας την κονσόλα σε μια συμβολική τιμή, π.χ. γύρω στα €200, με την προϋπόθεση πως ο χρήστης θα πληρώσει και συνδρομή 2 ετών στο Xbox Live (και, άρα, έμμεσα, θα… ξεπληρώσει και την κονσόλα σε δόσεις).

Quote:

Είναι πιθανό το επόμενο Xbox να φανεί πιο προσιτό σε πολλούς καταναλωτές (σε σχέση με) ό,τι περιμέναμε ως τώρα, και μπορεί να καταλάβει μερίδιο της αγοράς γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν. (…) Δεν περιμένουμε πως η Sony θα καθίσει άπραγη να κοιτάζει, και πιστεύουμε πως το PS4 θα ακολουθήσει πολύ σύντομα στα χνάρια του Xbox, οδηγώντας στο συμπέρασμα πως οι κονσόλες επόμενης γενιάς μπορεί να έχουν το χαμηλότερο αρχικό κόστος από οποιεσδήποτε στην ιστορία.

Ody's thoughts

Ακόμη και έτσι, όμως, άλλο το αρχικό, άλλο το συνολικό κόστος. Αν είναι να πληρώνει κανείς €100 προκαταβολή, και… €2000 συνολικά σε διάστημα δυο ετών, δεν θα τα λες και… προσιτές κονσόλες. Θα τα λες;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.