Τρελά έσοδα για τον CEO της Activision, Robert Kotick

Εσύ, τι έσοδα είχες φέτος; Ο Robert Kotick της Activision είχε περισσότερα. Πολλά περισσότερα. Από. Όσα. Θα. Βγάλεις. Σε. Όλη. Σου. Τη. Ζωή. Ω, ναι…

Robert Kotick

Κρατάμε μια πισινή, για την πιθανότητα που κάποιος πολυδισεκατομμυριούχος επισκέπτεται περιστασιακά το unregistered (…για να γελά μαζί μας;!;), αλλά μάλλον αυτό που είπαμε στην εισαγωγή μας ισχύει για όλους σας (και μας). Ο Robert Kotick, CEO της Activision, λοιπόν, και για τους φίλους Bobby, έβγαλε μόλις $64,9 εκατομμυριάκια το 2012. Είδες; Στο είπαμε απότομα, και τώρα πρέπει να καθαρίζεις τους καφέδες από την οθόνη.

Στην πραγματικότητα, ο μισθός του ήταν αρκετά χαμηλότερος – μόλις λίγα εκατομμυριάκια, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Άντε, με λίγη βοήθεια από το δεύτερο (χέρι, that is). Σε αυτά, όμως, προστέθηκε και ένα bonus λίγων εκατομμυρίων ακόμη. Και μετά και άλλο. Και μετά, και έσοδα από μερίδια μετοχών, αποδόσεις αυτών, και άλλα περίεργα οικονομικά που δεν γνωρίζουμε διότι αν τα γνωρίζαμε θα ήμασταν και εμείς CEO μεγάλης εταιρείας και οι φίλοι θα μας φώναζαν Bobby. Τα έσοδα από τις μετοχές (αν το καταλάβαμε καλά – stock rewards, για τους χρηματιστές της παρέας) του για τους φίλους Bobby κυμάνθηκαν στα $55,915,738. Φτώχεια, εξαθλίωση και κοινωνικός σπαραγμός, ένα πράγμα. Με άλλα λόγια, ο για τους φίλους Bobby είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος CEO σε Αμερικάνικες εταιρείες, με πρώτο τον Larry Ellison της Oracle.

Το δε καλύτερο είναι πως αν η Activision Blizzard επιτύχει τους οικονομικούς στόχους της μέχρι το τέλος του έτους, ο για τους φίλους Bobby θα πάρει ένα πρόσθετο, μικρό, τοσοδούλι μπονουσάκι (προειδοποιούμε: αυτή τη φορά, πιες τον καφέ σου και πάρε βαθειά ανάσα) άλλων $16 εκατομμυρίων. Χάλια, χάλια μαύρα.

Ody's thoughts

Ιν άδερ νιούζ, σε άλλο σημείο του πλανήτη, παιδάκια ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε. Α,ρε Bobby με τα games σου…

Update

Και πώς μας ξέφυγε, ειδικά στην εισαγωγή, πως ο Robert είναι CEO της… Electronic Arts… Εμ… Ναι… Διορθώθηκε…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.