Το PS4 είναι το τέλειο PC κατά τον Mark Rein της Epic Games

Δημιουργός της Unreal Engine, της δημοφιλέστερης μηχανής παιχνιδιών στον πλανήτη, και πλήθους βραβευμένων (…και μη) τίτλων, η Epic Games θεωρεί το PlayStation 4 το τέλειο PC. Mark Rein

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Mark Rein, μπορεί μόνο να… στολίζει με λουλούδια το PlayStation 4, για το οποίο δηλώνει πως είναι ικανοποιημένος τόσο ο ίδιος, όσο και η… υπόλοιπη παλιοπαρέα στην Epic Games. Όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένοι στην Epic με το PlayStation 4, απάντησε πως ναι, είναι, τουλάχιστον από ό,τι έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Sony. Τόνισε πως ο καλύτερος για να περιγράψει το αν είναι καλό ή κακό ως πλατφόρμα μάλλον θα ήταν ο Tim Sweeney (βασικός υπεύθυνος για την Unreal Engine όπως τη γνωρίζουμε σήμερα), αλλά… είναι πολύ απασχολημένος να παίζει σαν παιδάκι με την κονσόλα, έχοντας κολλήσει μαζί της, οπότε θα πρέπει να περιοριστούμε στη δική του άποψη πως, ναι, το PS4 είναι καλό.

Επεσήμανε δε πως, για πρώτη φορά στην μέχρι τώρα πορεία του PlayStation, η Sony φαίνεται πως άκουσε και τους Δυτικούς developers, και δεν σχεδίασε την κονσόλα της δίνοντας προτεραιότητα αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας, όπως έκανε παλαιότερα. Έτσι, το PlayStation 4 ως κονσόλα παρέχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά απο δυο κόσμους: μπορεί να ξεκινά να παίζει άμεσα ένα παιχνίδι καθώς το υπόλοιπο συνεχίζει να κατεβαίνει – στο παρασκήνιο, οι τίτλοι και το λογισμικό αναβαθμίζονται αυτόματα – στο παρασκήνιο, ο gamer κοιμάται και η κονσόλα τον παρακολουθεί με την κάμερα της και στέλνει γυμνά του video στη Sony – στο παρασκ… Εντάξει, αυτό το τελευταίο το προσθέσαμε εμείς.

Info

Θυμίζουμε πως το PlayStation 4 και τα PCs, καθώς και – κατά πάσα πιθανότητα – το επόμενο Xbox, θα τρέχουν την τέταρτη έκδοση της Unreal Engine, ενώ οι τωρινές κονσόλες, τα PlayStation 3 και Xbox 360, θα μείνουν στην τρίτη γενιά της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • DrGreem

  Καλή φάση, για την τιμή της κονσόλας έχουμε καμία υποψία?

 • Lefteris

  νομιζω ειχαν ανακοινωσει startιing price 450. αν εισαι αμερικη δολαρια. αν εισαι ευρωπη ευρω.

 • ducklord

  Όχι, έχουν πει απλά ένα “θα δούμε” και “θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε χαμηλά”, αλλά ενώ οι φήμες παίζουν για $500 – $600 starting price, είχε εμφανιστεί – προφανώς κατά λάθος, αλλά… αρκετό για να μας τρομάζει – τιμή σε κατάστημα “ΜΟΝΟ $999,99”.

 • mike

  Λιγότερο από 500 ευρώ πιστεύω θα κάνει. Δεν νομίζω η Sony να ξανακάνει το ίδιο λάθος με την υψηλή αρχική τιμή. Μία τιμή γύρω στα 450 ευρώ νομίζω είναι καλά.

 • ducklord

  Μην το λες. Το hardware που θα χρησιμοποιηθεί είναι ακριβό (custom-made AMD CPU/GPU, 4 φορές γρηγορότερο Blu-ray drive από αυτό του PS3, δίσκος στα 500GBs – από ό,τι έχει ακουστεί), και η Sony θα έχει τη δικαιολογία να το συγκρίνει άμεσα με αντίστοιχο hardware για PC, να μας το πουλήσει €50 φθηνότερα και… θα πούμε και ευχαριστώ.
  Οπότε. όχι, το κόβω να κυκλοφορεί ακριβότερα, και το ίδιο ακούγεται τώρα και για το επόμενο Xbox. Εξάλλου, και τα δυο θα έχουν εξαρχής πια και 3D camera a-la Kinect, που προσθέτει ένα κατιτίς παραπάνω στο κόστος. Εκτιμώ γύρω στα €600 – €700, για το “πλήρες” μοντέλο, και άντε να κυκλοφορήσουν και καμία “lite” έκδοση – π.χ. με τραγικά μικρό δίσκο, μόνο ένα joypad, ίσως άλλους περιορισμούς – γύρω στα €450-€500. ΚΑΙ οι δυο εταιρείες, έτσι;

  Ένα χρόνο μετά, και με τα PCs να τα έχουν προσπεράσει, θα τα δούμε αμφότερα να πέφτουν €100-€150 και να γίνονται πιο προσιτά.

  Για να δούμε αν θα δουλέψουν οι… χαρτομαντικές ικανότητες μου. Μισή ώρα Solitaire έπαιζα για να σου γράψω αυτή την απάντηση. :-D

 • mike

  600-700 ευρώ μου φαίνεται πολύ ακριβό. Βέβαια έχεις δίκιο ότι το hardware αξίζει αρκετά αλλά πρέπει να αφουγκραστούν και την κατάσταση στην αγορά. Όπως φάνηκε και με το PS3 η υψηλή αρχική τιμή μίας κονσόλας δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα και τότε ήταν και 2006 που δεν υπήρχε κρίση.. Πιστεύω ότι το πιο συνετό και αυτό που κατά τη δικιά μου πρόβλεψη θα συμβεί είναι να πουλήσουν τις κονσόλες με ζημιά. Είναι συνηθισμένη τακτική εξάλλου.