Πάμε πάλι: το επόμενο Xbox θα έχει hardware της AMD

Για άλλη μια φορά η φήμη πως και το επόμενο Xbox θα έχει αρχιτεκτονική x86, και μάλιστα βασισμένη σε hardware της AMD, κάνει την εμφάνιση της μέσω του Bloomberg.

Σύμφωνα με αξιοπιστότατες πηγές του, το Bloomberg επιβεβαίωσε (μέχρι να το πιάσετε στα χέρια σας, μην πιστεύετε τίποτα) πως το επόμενο Xbox θα έχει hardware της AMD. Και πως, μάλιστα, θα είναι… αδελφάκι του PlayStation 4.

Όπως και η πρόταση της Sony, έτσι και αυτό θα είναι εξοπλισμένο με έναν οχταπύρηνο επεξεργαστή της AMD, που θα εμπεριέχει και σύστημα γραφικών βασισμένο στην τεχνολογία Radeon της εταιρείας. Έτσι, θα είναι ένα υβριδικό τσιπάκι, μια APU, σαν αυτές που η AMD έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα για laptops. Η βασική διαφορά είναι πως μιλάμε για κομμάτι επόμενης γενιάς. με οκτώ πυρήνες της νέας οικογένειας Jaguar της AMD, που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα – και που ίσως οι επιδόσεις της να καταφέρουν να… κάνουν την έκπληξη.

Ακριβώς επειδή μιλάμε όμως για αλλαγή αρχιτεκτονικής (από PowerPC, του τωρινού Xbox 360, σε x86), το software του τωρινού Xbox 360 δεν θα είναι συμβατό με την επόμενη κονσόλα. Και, αφού μιλάμε για κονσόλα, όπου software = παιχνίδια. Και το ότι η Microsoft δεν έχει τη δική της υπηρεσία streaming video, όπως η Sony, για να διαθέσει μέσω αυτής, ως μια έμμεση λύση, τους τίτλους του τωρινού Xbox 360, από ό,τι φαίνεται το επόμενο Xbox θα είναι, απλά, πλήρως ασύμβατο με την υπάρχουσα συλλογή τίτλων.

Ακόμη πιο αβέβαιο είναι το κόστος του, αν και αφού και πάλι λέγεται πως θα κυμαίνεται γύρω στα $500… Μάλλον γνωρίζουμε, πια, μέσες-άκρες, το κόστος τόσο για αυτό όσο και για το επόμενο PlayStation 4. Διότι δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η πρώτη πηγή, που το… μαγικό τριψήφιο νουμεράκι 500 έκανε την εμφάνιση του.

Άξιο αναφοράς πως η Microsoft, λένε οι εγκυρότατες φήμες, σκόπευε να παρουσιάσει νωρίτερα τη δική της πρόταση, για να μην φανεί πως καθυστερέι σε σχέση με τη Sony, μα… Στη θέα όσων προτείνει αυτή με το PlayStation 4, σταμάτησε να ανησυχεί για το δικό της επόμενο-Xbox, και αποφάσισε πως δεν υπάρχει κανένα μα κανέα πρόβλημα αν μας το αποκαλύψει με… το πάσο της. Το οποίο, υποθέτουμε, σημαίνει είτε πως η δική της πρόταση θα είναι αρκετά πιο δυνατή από το PlayStation 4, είτε πάρα μα πάρα πολύ διαφορετική.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.