Ο Ron Gilbert μας παρουσιάζει το νέο Monkey Island των ονείρων του

Μην χαίρεστε πως θα δούμε νέο τίτλο στη σειρά Monkey Island από τον Ron Gilbert αλλά, τουλάχιστον, φρόντισε να μας πει πώς θα το έκανε ΑΝ το έκανε ο ίδιος.

Ron Gilbert

Σε blog post του στο Grumpy Gamer, ο δημιουργός, ανάμεσα σε άλλα, και του κλασσικού Monkey Island, εξήγησε ποιά θα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός νέου sequel στη σειρά, αν το σχεδίαζε ο ίδιος. Και μάλλον δεν έχουν τόση σχέση με το είναι τα σύγχρονα adventures απο άλλους δημιουργούς – είπαμε, ο Ron είναι… hardcore! Έχουμε και λέμε:

Θα ήταν βασισμένο σε μια ξαναχτισμένη και ανανεωμένη εκδοχή της γλώσσας SCUMM, του συστήματος που χρησιμοποιούσαν στη LucasArts για τη δημιουργία των κλασσικών τίτλων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η SCUMM ζούσε και ανέπνεε adventures. Χάρη σε αυτήν μπορούσε η παρέα ανάπτυξης ενός τίτλου να γελά με μια ιδέα το πρωί και να την έχει μέσα στο παιχνίδι το απόγευμα, μέσα σε ελάχιστες ώρες – κάτι που απλά δεν είναι εφικτό με σύγχρονα συστήματα δημιουργίας παιχνιδιών. Είναι κάτι που αποτελεί είδος προς εξαφάνιση σήμερα, κατά τον Ron Gilbert.

  • Θα είχε κλασσική λογική adventure, με τεράστιο inventory και puzzles που θα βασίζονταν στο διάλογο.
  • Ξεχάστε τα γραφικά υπερηψηλών αναλύσεων. Βελτιωμένη-χαμηλή-ανάλυση θα ήταν το ιδανικό για τον Ron Gilbert.
  • Η ομάδα ανάπτυξης του τίτλου θα αποτελούνταν απο μέχρι δέκα άτομα – το μέγιστο. Αυτοί, όλοι κι’ όλοι, θα ήταν υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και κυκλοφορία του. Ο τίτλος θα κυκλοφορούσε σε κουτί, θα είχε πλήρες voice acting και…
  • Και ο τίτλος του θα ήταν κάτι σε στυλ Monkey Island 3a, αφού στο σύμπαν του Ron Gilbert δεν υπάρχει κανένα μα κανένα sequel μετά το Monkey Island 2!
  • Και μάλιστα, έφτασε σε σημείο να περιγράψει ακόμη και το πως θα δημιουργούσε τη σελίδα του project στο… Kickstarter, χωρίς βιντεάκια και πολλά μπλα-μπλα, ούτε προσπαθώντας να σπάσει ρεκόρ εσόδων.
  • Ο ίδιος θα έπρεπε να έχει τον πλήρη έλεγχο του project, καθώς και τα δικαιώματα του, και να μην χρειάζεται να δίνει λόγο σε εκδότες ή τρίτους.

Όλα τα παραπάνω, όμως, θα παραμείνουν ένα… όνειρο, απλά διότι στο δικό μας σύμπαν τα δικαιώματα του Monkey Island δεν βρίσκονται, πια, στα χέρια του, ενώ υπάρχουν και άλλα sequels που έχουν προχωρήσει τη σειρά. Και μόνο το όνομα Monkey Island έχει ξεφύγει προ πολλού από την indie λογική που οραματίζεται ο Ron, οπότε…

Ody's thoughts

Οπότε, δεν έχουμε καμία ελπίδα… :-(

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.