Εμμονή με την τηλεόραση – και άλλες πληροφορίες για το νέο Xbox

Αρκετές ενδιαφέρουσες φήμες έκαναν την εμφάνιση τους τελευταία σχετικά με το επόμενο Xbox. Ορίστε ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες – αλλά και πιθανές.

Μοιάζει πια σχεδόν δεδομένο πως το επόμενο Xbox θα συνοδεύεται εξαρχής από έναν αισθητήρα Kinect. Δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα, όμως, σε τι σημείο θα έφτανε η ακρίβεια της αναβαθμισμένης εκδοχής του. Από ό,τι λέγεται, τώρα πια θα μπορεί να ανιχνεύει ακόμη και την… κίνηση των ματιών μας! Και προφανώς αυτό θα έχει ενδιαφέρον αν χρησιμοποιηθεί έξυπνα και από τους δημιουργούς τίτλων για την επόμενη κονσόλα της Microsoft, π.χ. με το ίδιο το βλέμμα μας να οδηγεί σε μικρή μετακίνηση της κάμερας.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, μοιάζει να έχει η… εμμονή της κονσόλας με την τηλεόραση. Οι φήμες που ήθελαν τη Microsoft να απομακρύνεται περισσότερο από το χώρο του gaming και να προσπαθεί να χωθεί βαθύτερα στο χώρο της τηλεόρασης – με αυτό τον τρόπο διαφοροποιώντας και τη δική της πρόταση από το πιο-παιχνιδάδικο PlayStation 4 της Sony – δείχνουν να επιβεβαιώνονται. Πρώτα από όλα, άτομα που έχουν ήδη στα χέρια τους μια πρώιμη εκδοχή της κονσόλας αναφέρουν πως διαθέτει και θύρα HMDI-in, που, δηλαδή, δεν στέλνει σήμα στην τηλεόραση, μα που επιτρέπει στην κονσόλα να δεχτεί σήμα απο μια εξωτερική πηγή.

Αυτό, σε συνδυασμό με το… βιογραφικό ενός εργαζόμενου στην ομάδα Video Cognition της Microsoft, ζωγραφίζουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα για το επόμενο Xbox. Η ομάδα Video Cognition της Microsoft δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά τηςVideoSurf από την εταιρεία, η οποία είχε αναπτύξει τεχνολογία που μπορούσε να καταλογογραφήσει και να χαρακτηρίσει με πληροφορίες και tags οποιοδήποτε video ανιχνεύοντας τον ήχο και το οπτικό τους περιεχόμενο. Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Page 1 of 3123
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.