Δημιουργός ανεπίσημης μετάφρασης κλασσικού RPG την… χαρίζει στη Nintendo

Το Mother 3 κυκλοφόρησε πριν περίπου επτά χρόνια στο Game Boy Advance, αλλά δυστυχώς, μόνο στην Ιαπωνία. Έκτοτε, ο υπόλοιπος, αγγλόφωνος κόσμος, το γνώρισε μέσω μιας ανεπίσημης μετάφρασης του. Που, τώρα, ο δημιουργός της χαρίζει στη Nintendo.

Mother 3 jrpg 000

Το Earthbound ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα RPGs, και έτσι το sequel του, Mother 3, ήταν ένας από τους πλέον αναμενόμενους τίτλους. Δυστυχώς, δεν βγήκε ποτέ επίσημα από τας Ασίας. Ευτυχώς… Αυτή είναι η επίσημη ιστορία.

Ανεπίσημα, το project Mother 3 Fan Translation κατάφερε να αποδώσει στα Αγγλικά – και, από ό,τι λέγεται, σε απόλυτα επαγγελματικό επίπεδο – τα κείμενα του τίτλου, ώστε να μπορεί να το χαρεί και ο… υπόλοιπος πλανήτης. Παραμένει, όμως, μέχρι σήμερα, μια ανεπίσημη μετάφραση, που για να τη χαρεί κανείς, πρέπει να παίξει τον τίτλο μέσω κάποιου εξομοιωτή.

Mother 3 jrpg 001

Ο δημιουργός της, Mandelin, έχοντας απογοητευτεί που η ίδια η Nintendo δεν αποφάσισε, στο ενδιάμεσο, να κυκλοφορήσει επίσημα τον τίτλο, προσφέρει τη… δική του μετάφραση για χρήση σε μια επίσημη κυκλοφορία του Mother 3 σε Αμερική και Ευρώπη.

Και, μάλιστα, προσφέρει και δωρεάν τις υπηρεσίες του αν η μετάφραση ως έχει δεν κάνει στη Nintendo, αν απαιτούνται τροποποιήσεις και αλλαγές, στα κείμενα, στη δομή, ή επεμβάσεις για τεχνικούς λόγους. Φτάνει δε στο σημείο να προσφέρεται να το… μεταφράσει και πάλι όλο από την αρχή, απολύτως δωρεάν. Αρκεί η ίδια να αποφασίσει να το κυκλοφορήσει επίσημα στον αγγλόφωνο κόσμο.

Ody's thoughts

Τώρα, δεν θέλω να τον απογοητεύσω, μα… δεν το κόβω..! :-D

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.