Γιατί άλλαξε φωνή ο Garrett (στο νέο Thief);

Διανύουμε περίοδο… βραχνιάσματος – ή γενικότερης αλλαγής φωνών σε αγαπημένους χαρακτήρες. Τώρα, και ο Garrett του νέου Thief αποκτά νέα φωνή. η Eidos Montreal εξηγεί το γιατί.

Thief 002

Μετά το… δράμα με τον Hayter, που δεν θα ξαναδανείσει τη φωνούλα του στον Solid Snake του Metal Gear Solid, που με τη σειρά του ήρθε μετά τον Sam Fisher, πίσω από τον οποίο κρύβεται νέος ηθοποιός στο νέο Splinter Cell, μετά τ… Το πιάνετε το νόημα, τέλος πάντων. Στην ίδια θέση, τώρα, βρέθηκε και ο Garrett. Του νέου Thief.

Αν προσέξει κανείς τη φωνούλα στο trailer, θα ακούσει έναν πιο νέο, λιγάκι πιο ενεργητικό Garrett. Και αυτό οφείλεται στο ότι η Eidos Montreal αποφάσισε να ακολουθήσει την προσέγγιση που καθιέρωσε η Naughty Dog με τα Uncharted: σύλληψη της φωνής του ηθοποιού καθώς κάνει πλάμματα.

Ναι, η Eidos Montreal έκανε πλήρη σύλληψη των ερμηνειών των ηθοποιών, της φωνής τους παράλληλα με τις κινήσεις του σώματος τους. Όπως εξήγησαν οι narative director, Steven Gallagher, και audio director, Jean-Cristophe Verbert της εταιρείας, αν χρησιμοποιούσαν και πάλι τον Stephen Russel, που είχε δανείσει τη φωνή του στον Garrett στους παλαιότερους τίτλους, θα έπρεπε να την επικολλήσουν επάνω απο τις κινήσεις και την ερμηνεία ενός άλλου ηθοποιού. Και τότε, το αποτέλεσμα θα απείχε από το ιδανικό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Gallagher σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα..:

Quote:

Είμαστε απόλυτα φανατικοί οπαδοί της δουλειάς που έκανε ο Stephen στα κλασσικά Thief. Όταν όμως καταλήγεις να το καλοσκεφτείς, βλέπεις πως το να επιμείνεις στη χρήση της φωνής του Steven για τον Garrett, απλά και μόνο για λόγους νοσταλγίας, είναι σαν να θέλεις να βάλεις τον Sean Connery να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα ταινία του 007. Καλή η σκέψη, αλλά ειλικρινά, δεν θα είχε και τόσο νόημα για κανένα λόγο πλην της νοσταλγίας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.