Απογοητευμένος ο Hayter με τα νέα Metal Gear Solid

Όπως, τελικά, αποκαλύφθηκε, το Metal Gear Solid 5 θα κυκλοφορήσει σπασμένο σε δυο τίτλους. Ο David Hayter, η μέχρι τώρα φωνή του Solid Snake, δεν θα επιστρέψει σε κανέναν. David Hayter

Μπορεί να μην φαίνεται και τόσο σημαντικό, αλλά ο Hayter είχε, ως ένα σημείο, ταυτιστεί με τον χαρακτήρα – και αρκετοί οπαδοί της σειράς έσπευσαν να δηλώσουν απογοητευμένοι στα μαντάτα πως δεν θα επέστρεφε στα δυο νέα Metal Gear Solid. Και το ίδιο δήλωσε και ο ίδιος.

Αν ήταν στο χέρι του, όπως δήλωσε, θα συνέχιζε να ερμηνεύει το ρόλο του Snake στον… αιώνα τον άπαντα, μα η απόφαση ήταν στο χέρι των Kojima και Konami, και τη σέβεται. Ο ίδιος έλαβε απλά ενημέρωση πως δεν θα χρειαστεί η συνεισφορά του στους νέους τίτλους της σειράς, κάτι που δεν μπορεί να κάνει και τίποτα παρά να το αποδεχτεί.

Πάραυτα. Νιώθει κομματάκι… άρρωστος από την απόφαση τους, και δεν φαίνεται πως σκοπεύει καν να δει τον τίτλο – αφού δεν μπορεί να διανοηθεί τον Snake με διαφορετική φωνή από τη δική του.

Ο ίδιος ο Kojima δικαιολόγησε την απουσία του Hayter από το νέο (σπασμένο στα δυο) Metal Gear Solid 5, λέγοντας πως πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι, και η αλλαγή της φωνής του Snake είναι ένα από όσα προσθέτουν στην αίσθηση του καινούργιου. Αξιοπερίεργο, λοιπόν, που στην Ιαπωνική εκδοχή ο Snake θα… διατηρήσει τη φωνούλα του – αφού θα επιστρέψει ο ίδιος ηθοποιός που του τη δάνεισε και σε όλους τους προηγούμενους τίτλους της σειράς.

Info

Το Metal Gear Solid 5 θα κυκλοφορήσει ως δυο ανεξάρτητα παιχνίδια. Το πρώτο, το Ground Zeroes, εξελίσσεται στο 1974, και αποτελεί άμεσο sequel του Peace Walker – που πρωτοείδαμε στο PlayStation Portable. Το δεύτερο είναι το The Phantom Pain, η δράση του οποίου εξελίσσεται το 1983 – δέκα χρόνια πριν τα γεγονότα του πρώτου Metal Gear Solid, και είναι, φυσικά, άμεση συνέχεια του Ground Zeroes.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • Stavros Sant

    Τον τελευταιο καιρο παιζω metal gear solid 3 ειναι το πρωτο metal gear που παιζω και η φωνη του hater δεν μου πολυαρεσε, εχει μια ιδιαιτερη χροια αλλα συνεχεια μιλαει με τον ιδιο τροπο και κατανταει κουραστικο, πιστευω πως ειναι καλυτερα που επελεξαν εναν επαγγελματια ηθοποιο που θα μπορει να αποδοσει καλυτερα τις πιο απαιτητικες σκηνες που ο Hayter δεν τοκανε, αλωστε το συγκεκριμενο παιχνιδη βασιζεται πολυ στην κινηματογραφικοτητα.

  • ducklord

    Εμ… ΕΙΝΑΙ “επαγγελματίας ηθοποιός”, απλα, voice actor και όχι-και-τόσο “κανονικός” (όπως λέμε “παίζω-σε-ταινίες”). Το στυλ που μιλά δεν οφείλεται τόσο στον ίδιο όσο στους directors που είχε επάνω από το κεφάλι του – τον όποιο voice director καθώς και τον ίδιο τον Hideo Kojima. Οι… κακές ερμηνείες ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του Ιαπωνικού gaming και της εμμονής του με τις ή-εντελώς-επίπεδες ή-εντελώς-overacting ερμηνείες.

    Κάνε μια αναζήτηση για το όνομα του στην IMDB και θα δεις πως εχει δουλέψει και σε άλλα projects. Δεν έχει παίξει σε τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες, ή σε χιλιάδες θεατρικές παραγωγές, αλλά έχει μια κάποια άλφα καριέρα.