Αντίο LucasArts

Μάλλον ήταν αναμενόμενο: η Disney αποφάσισε να κλείσει, οριστικά, τη LucasArts, την εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών του George Lucas.

day of the tentacle 000

Σε μια είδηση που έχει ήδη παγώσει τους gamers του πλανήτη, η Disney ανακοίνωσε πως η LucasArts δεν υπάρχει πια. Η Disney αποφάσισε να κλείσει την εταιρεία, δίνοντας τέλος στη μέχρι τώρα πορεία της. Όπως είχε πει και ο… Τζίμης Πανούσης, “κάθε εμπόριο για καλό”.

Με τριάντα χρόνια ιστορία στο χώρο, και ένα σωρό χιλιοβραβευμένους τίτλους στο ενεργητικό της, η LucasArts σίγουρα δεν ήταν μια μικρή και ασήμαντη εταιρειούλα. Ναι μεν ήταν γνωστότερη στα πλήθη για τους τίτλους που σχετίζονταν με το σύμπαν του Star Wars, αλλά μάλλον η συμβολή της στο χώρο του gaming ήταν σημαντικότερη όταν οι τίτλοι της δεν είχαν αυτή τη στάμπα (του Star Wars).

Για όσους δεν το θυμούνται, η LucasArts ήταν για χρόνια η σημαντικότερη εταιρεία παραγωγής adventure games, μαζί με τη Sierra. Και ενώ η Sierra βοήθησε τα adventures να… σκάψουν το λάκο τους, με επαναλαμβανόμενα σενάρια στο ίδιο μοτίβο και ξεχειλωμένες σειρές (King’s Quest 1, 2, 3, 4… ούφ… 7…8…), η LucasArts πρωτοτυπούσε με κάθε καινούργιο τίτλο της: Zak McKracken, Maniac Mansion, Full Throttle, Sam’n’ Max, Loom, Day of the Tentacle… Και φυσικά, The Secret of Monkey Island.

Page 1 of 41234
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.