Το Google Now έρχεται στο… Google Search;!

Δεν πρόκειται απλά για φήμη, αλλά για μια φήμη με… υπόσταση, με στοιχεία που την υποστηρίζουν και που είναι πολύ-πολύ ρεαλιστική, όσο απίθανο και αν ακούγεται αρχικά πως, ναι, το βασικότερο όπλο του Android, το Google Now, θα έρθει στο Web, σε όλους, μέσω browser!

Google Now Disaster Reports 000
Σύμφωνα λοιπόν με το GoogleSystem, η Google έχει ήδη έτοιμο κώδικα που προδίδει πως σύντομα θα δούμε το Google Now να κάνει την εμφάνιση του στην ίδια τη σελίδα αναζήτησης της εταιρείας – αυτή που εξακολουθεί να αποτελεί τη βασικότερη υπηρεσία της και τον απόλυτο προσδιορισμό της.

Και όντως, αν το καλοσκεφτεί κανείς, μια τέτοια κίνηση έχει λογική – αν και… κλέβει ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Android, αφού μπορεί να ενδυναμώσει σημαντικά την ίδια την κεντρική σελίδα της Google Search, που πολλοί αγνοούν χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μέσω τρίτων λύσεων (π.χ. του πεδίου αναζήτησης στον ίδιο τον browser τους).

Το Google Now παρέχει χρήσιμες, προσωπικές πληροφορίες για κάθε χρήστη, αντλώντας δεδομένα από τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google που αυτός χρησιμοποιεί, και συνδυάζοντας τις με έξυπνο τρόπο με νέες πληροφορίες που θα μπορούσαν να τον ενδιαφέρουν. Μπορεί, για παράδειγμα, αν βλέπει πως έχεις ένα ραντεβού στο Google Calendar, στο οποίο έχεις ορίσει και τοποθεσία συνάντησης μέσω Google Maps, να σε… προειδοποιήσει έγκαιρα για το πότε πρέπει να ξεκινήσεις ώστε να είσαι στην ώρα σου!

Η συγκέντρωση τέτοιων πληροφοριών σε μια σελίδα θυμίζει, όπως ήδη έχουν αναφέρει και πολλοί άλλοι, την αποτυχημένη προσπάθεια της εταιρείας για δημιουργία μιας τέτοιας μητρικής σελίδας, το iGoogle, που η εταιρεία πρόσφατα τερμάτισε (σχεδόν παράλληλα με τον Google Reader).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.