Τελικά, ναι, η Google θα ανοίξει καταστήματα

Όχι στο Ελλάντα, βέβαια, μα όχι-και-τόσο-κοντινό μάμα Αμέρικα. Και δεν θα το κάνει για άλλο λόγο, παρά για πρόσθετη προβολή των προϊόντων της.

glass

Υπήρχαν φήμες και στο παρελθόν, και μάλλιστα περισσότερες απο μια φορές. Και πάντα η Google τις διέψευδε.

Quote:

Δεν μας ενδιαφέρει να απλωθούμε στο retail… (…) Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε ό,τι η Apple… (…) Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε ό,τι και η Microsoft… (…) Ποιος άφησε άπλυτο το ταπεράκι του στο ψυγείο;

…και άλλα παραπλήσια ήταν τα σχόλια που υποθέτουμε πως έκανε περιστασιακά ο μεν ή ο δε κουμανταδόρος της Google σε όποιον τους ρωτούσε σχετικά. Τώρα, όμως, τα πάντα άλλαξαν.

Αν και δεν θα σας το πουν αλλού, είμαστε 300% σίγουροι (δηλαδή, τουλάχιστον 100% περισσότερο από όσους δηλώνουν 200% σίγουροι – ναι, ΤΟΣΟ πολύ) πως το κάνει εξαιτίας του Google Glass. Όχι του Android, όχι των smartphones και tablets, όχι των λοιπών προϊόντων και υπηρεσιών της. Και ο λόγος, αποκλειστικά το κόστος. Διότι το Glass θα είναι το πρώτο gadget της που θα κοστίζει περισσότερα από $1000.

Για την ώρα, κυμαίνεται στα $1500. Αυτό σημαίνει και πως δεν θα έχει μεγάλη διάδοση (αρχικά), και πως είναι αρκετά ακριβό για να πεις πως θα το αγοράσεις και, εντάξει μωρέ, αν δεν σου αρέσει, δεν τρέχει και τίποτα. Δεν τα… πετά έτσι ο κόσμος δέκα μηνιάτικα (έχουμε χάσει επαφή με το πόσο κοστίζει ο μέσος μισθός σήμερα). Και, άρα, τι θα μπορούσε να κάνει για να δημιουργήσει buzz και να μπορεί ο κόσμος να τα δοκιμάσει;

Quote:

Αν δεν πάει το βουνό στον Μωάμεθ…

…ααακριβώς αυτό στο quote μας. Ό,τι και αν ακούσετε, ό,τι και αν πει κανείς, στην πράξη, η δημιουργία καταστημάτων είναι ο απόλυτος τρόπος, απο πλευράς Google, να φέρει το Google Glass στα χέρια του απλού κοσμάκη. Να τον κάνει να τα γνωρίσει απο κοντά, δοκιμάζοντας τα, να πειστεί για την αξία τους και να αποφασίσει να καταβάλλει το – όχι και τόσο χαμηλό – αντίτιμο που απαιτείται για την απόκτηση του πολυπόθητου gadget. Καταστήματα, λοιπόν.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.