Σε κανένα χρονάκο διαθέσιμο Google Glass κατά τον Schmidt

Μπορεί ήδη κάποιοι developers να έχουν στα χέρια τους το Google Glass, αλλά μέχρι να φτάσει στα χέρια του υπόλοιπου κόσμου, ο Eric Schmidt της Google εκτιμά πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμη χρόνος. Και ίσως και παραπάνω.

google glass Wallpaper 003

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η έκδοση του Google Glass που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια των πρώτων και τυχερών κατόχων του είναι, ουσιαστικά, μια… beta έκδοση, ένα gadget υπό δοκιμή, που τους δόθηκε ακριβώς για να βοηθήσουν στην βελτίωση του και την ανάπτυξη λύσεων για αυτό. Και, με την ευκαιρία, για να… βοηθήσουν στην προβολή του.

Ody's thoughts

Διότι μάλλον δεν υπάρχει καμία εταιρεία που να καταφέρνει όπως η Google να χτίσει hype για τις προτάσεις της, περιορίζοντας την πρόσβαση σε αυτές σε… λίγους και εκλεκτούς, οι οποίοι στη συνέχεια λειτουργούν έμμεσα ως… διαφημιστές της.

Έτσι, όπως είπε ο ίδιος ο Eric Schmidt..:

Quote:

Μόλις αρχίσαμε να το διανέμουμε στους πρώτους developers. Θα ήταν σωστό να πούμε πως θα υπάρχουν χιλιάδες (Σημ.: Google Glass/es) σε χρήση μέσα στους επόμενους μήνες και θα γίνουν αλλαγές βάσει πληροφοριών που θα λάβουμε από αυτά (feedback). Είναι σωστό να πούμε πως απέχει περίπου ένα χρόνο.

Σχολίασε, επίσης, το ότι αυτή η νέα κατηγορία συσκευών που θα φοράμε, που ξεκίνησε από τα gadgets γυμναστικής που συνδέονταν με το iPod και το iPhone και που τώρα επεκτείνεται από… τα αυτιά στα μάτια μας με το Google Glass…

Quote:

…θα φέρουν μαζί τους ένα σωρό ανησυχίες. Και είναι γεγονός πως θα πρέπει να αναπτύξουμε έναν εντελώς νέο τρόπο καλής κοινωνικής συμπεριφοράς. Προφανώς δεν είναι σωστό να φοράς αυτά τα γυαλιά σε καταστάσεις όπου δεν είναι σεβαστή η εγγραφή (Σημ.: εννοεί video, καθώς και τη λήψη φωτογραφιών). Έχουμε ήδη τέτοιες καταστάσεις με τα τηλέφωνα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.