Η Microsoft αλλάζει ταυτότητα. Εταιρική Ταυτότητα!

Οι περισσότεροι δεν δίνουμε και πολύ σημασία στο ότι η Microsoft άλλαξε το λογότυπο της, μα σίγουρα έχουμε προσέξει το νέο λογότυπο των Windows. Κοίτα, όμως, που τελικά αλλάζουν τα πάντα! Τα πάντα!

Microsoft New Bing Logo

Όπως έχει φανεί, λιγάκι, και από τις πρόσφατες κινήσεις της, η Microsoft δεν άλλαξε, απλά, λογότυπο σε κάποια προϊόντα της και στον… εαυτό της. Αυτά ήρθαν χέρι-χέρι με μια αλλαγή νοοτροπίας σε σχέση με τη Microsoft του χθες. Δεν έχετε παρατηρήσει και εσείς πως δείχνει, πια, μια πιο επιθετική και σύγχρονη εταιρεία;

Info

Να θυμίσουμε πως μέχρι πριν δυο χρόνια ακόμη έμοιαζε προσηλωμένη στο desktop των XP, με επίκεντρο τον υπολογιστή και το γραφείο, ενώ τώρα όλα είναι δυναμικά tiles και πληροφορίες που έχουν ως επίκεντρο τον casual χρήστη; Αλλαγή… μυαλών, λοιπόν, πολιτικής, λογικής, αλλά και συμπεριφοράς για τη Microsoft, και όχι απλά κάποιων λογότυπων – άσχετα αν εστιάζουμε σε αυτά.

Και, όπως αποκαλύπτεται από ένα video της Wolff Olins, της εταιρείας που ανέλαβε τη δημιουργία της νέας οπτικής ταυτότητας της εταιρείας, σύντομα θα δούμε ένα νέο πρόσωπο – και αντίστοιχα… αλλαγμένα λογότυπα – και για πολλά-πολλά άλλα μέλη της μεγάλης οικογένειας της. Μέλη όπως το Xbox, η Bing, το Skype και το Yammer.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.