Άρχισαν οι εκπτώσεις για τα Windows RT tablets

Προφανώς σε μια προσπάθεια να… πουληθούν τα απούλητα, τουλάχιστον στην Αμερικάνικη αγορά εμφανίστηκαν οι πρώτες μειώσεις στα tablets με Windows RT.

Microsoft Surface Tablets

Το πείραμα της Microsoft, για μετακόμιση των Windows και στην πλατφόρμα ARM, μάλλον δεν στέφθηκε και από τόση επιτυχία. Και μπορεί μέχρι τώρα αυτό να ήταν μια ανεπιβεβαίωτη άποψη, που, βέβαια, υποστηριζόταν από… επιβεβαιωμένα νούμερα (των απαράδεκτων πωλήσεων τους), αλλά τώρα μάλλον γίνεται ακόμη περισσότερο ορατό, αφού άρχισαν οι εκπτώσεις.

  • Τα XPS 10 της Dell, VivoTab RT της Asus και IdeaPad Yoga 11 της Lenovo είναι τα πρώτα στο… πανηγύρι:
  • Η 32GB έκδοση του XPS 10 μειώνεται κατά $50, στα $449
  • Η 64GB έκδοση του, πέφτει στα $499, $100 σε σχέση με το αρχικό κόστος των $599
  • Το VivoTab RT πωλείται από την Amazon με σημαντική έκπτωση, στα $382, σε σχέση με την αρχική τιμή των $599.
  • Σε άλλα καταστήματα έχει γίνει έκπτωση του κατά $50, με τελική τιμή τα $549.
  • Το Newegg αναγράφει στους καταλόγους του πως το VivoTab RT δεν παράγεται πια – κάτι που δεν έχει επιβεβαιώσει η ίδια η Asus.
  • Η ίδια η Lenovo πουλά σε προσφορά λίγων ημερών το IdeaPad Yoga 11 στα $599, $200 κάτω από την αρχική τιμή των $799.
  • Στην ίδια τιμή το πουλά και η αλυσίδα TigerDirect. Όχι-για-λίγες-ημέρες, μα… γενικώς. Υποθέτουμε, μέχρι να τελειώσει το απόθεμα.

Ody's thoughts

Κατά την άποψη μου, το χειρότερο με τα Windows RT – που έκανε μπαμ από την πρώτη στιγμή που μάθαμε για αυτά πως θα ήταν μια αποτυχία κολοσσιαίων διαστάσεων – είναι πως χαντακώνουν, και μόνο επειδή μοιράζονται το ίδιο όνομα, τα Windows 8 στα Surface Pro tablets, που βασίζονται σε x64 αρχιτεκτονική. Αν και δεν έχω αξιωθεί να παίξω μαζί τους, ω, πόσο μα πόσο θα ήθελα ένα κανονικότατο PC στριμωγμένο σε ένα tablet (ναι, ακόμη και αν ζύγιζε λιγάκι παραπάνω από ένα απλό tablet).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.