unregistered’s double feature: The X-Files

Μια σειρά επιστημονικής φαντασίας ορόσημο για τις επόμενες προσπάθειες. 9 σαιζόν που, στην Ελλάδα, είναι άγνωστο αν προβλήθηκαν ποτέ ολόκληρες.

Κανείς δεν μπορούσε -εκτός ίσως από τον δημιουργό, Chris Carter- την επιτυχία μίας σειράς που ως πρωταγωνιστές είχε τον μεν David Duchovny (που οι περισσότεροι τον θυμόμαστε από τα “Κόκκινα Παπούτσια”, μια soft-core porn σειρά που για κάποια φεγγάρια έπαιζε και στο Star Channel) και μια… “άγνωστη” ονόματι Gillian Anderson.

Info

Θα πρέπει να τονίσουμε πως θα ήταν καλό, όποιος δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με την σειρά, να προσπεράσει τα κουτάκια που θα έχουν ένα ωραιότατο bold SPOILER αν δεν θέλει να… χαλάσει την μαγεία.

Το σενάριο

Είναι γνωστό τοις πάσι πως, στην άλλη μεριά του ωκεανού αρέσκονται στην συνωμοσιολογία. Οπότε, κάπως έτσι σκέφτηκε στον Καναδά ο Chris και αποφάσισε να “παίξει” με την μεγαλύτερη “συνωμοσία” ως backbone (Εξωγήινοι! Η “κακιά” κυβέρνηση συνωμοτεί!) αφού υποτίθεται πως παρακολουθούσαμε τις περιπέτειες ενός ζευγαριού πρακτόρων του FBI.

FBI; Να η “κακιά” κυβέρνηση!

Μα… φυσικά. Κατ’ αρχάς το τμήμα στο οποίο εργάζεται ο David είναι μεταξύ του υπογείου και των… θεμελίων του ομοσπονδιακού κτιρίου.
Λέγεται “X-Files” και ασχολείται με υποθέσεις που δεν… λύνονται με “παραδοσιακούς” τρόπους (πως θα μιλούσαμε για sci-fi σειρά;).
Ζήτησε δε ο ίδιος να μπει εκεί ένεκα της “απαγωγής” της αδελφής του.
Όμως, είναι ξεχασμένος από τους πάντες και τα πάντα μέχρι που οι “ανώτεροι” (που όλο θέλουν να διώξουν τον “Spooky” Fox Mulder αλλά… δεν μπορούν) του στέλνουν την επιστήμων Dana Scully (Gillian Anderson) ώστε να αξιολογήσει την δουλειά του (και να της “χαρίσει” επιστημονικό υπόβαθρο).

Ody's thoughts

Περίπου. Σε ένα επεισόδιο, από ό,τι θυμάμαι, αναφέρεται και το “γιατί καλούνται οι υποθέσεις X-Files”, και δεν έχει καμία σχέση με τη… μυστικοπάθεια του τίτλου – μα, απλά, πως “το συρτάρι με τις υποθέσεις που αρχίζουν απο Χ είχε μπόλικο ελεύθερο χώρο, και έτσι πετούσαν σε αυτό όποια υπόθεση τους έμενε άλυτη”, ή κάτι σε αυτό το στυλ. Ο δε Mulder δεν γνώριζε εξαρχής πως οι υποθέσεις θα είναι “περίεργες”: απλά, δεν “τον πήγαιναν” οι υπόλοιποι, και τον έχωσαν “στο υπόγειο, με τις πλέον άχρηστες υποθέσεις”, από τις οποίες, όμως, ο ίδιος άρχισε “να βγάζει άκρη” (όσο αυτό ήταν δυνατόν). Επειδή, ακριβώς, κατά τον ίδιο “έβγαινε άκρη”, μα κατά τους ανώτερους του όχι (εξωγήινοι, δαίμονες, μεταλλαγμένοι – αυτές ΔΕΝ είναι αποδεκτές εξηγήσεις), του φόρτωσαν στο σβέρκο τη Scully για να βγάλει εκείνη άκρη από τις υποθέσεις. Μαζί άρχισαν να βλέπουν πως (Fringe, ταρατατάααα) ανάμεσα σε κάποιες από τις υποθέσεις υπήρχαν κάποια patterns που, με τη σειρά τους, δημιουργούσαν το μεγαλύτερο pattern της κεντρικής συνωμοσίας που αποτέλεσε το βασικό storyline της σειράς. Και εδώ σταματώ αναγκαστικά, αφού οτιδήποτε παραπάνω θα ήταν καρα-spoiler.

Και; Τι λέει ο “Spooky”;

Δεν… ψήνεται και τόσο, τουλάχιστον στην αρχή (την θεωρεί “βαλτή” κτλ.). Με το πέρασμα του καιρού όμως… ε, μην αποκαλύψουμε και το σενάριο όλης της σειράς!

Info

Spooky: ένα από τα παρατσούκλια του Mulder στη σειρά. Είχε μπόλικα – ανάμεσα στα οποία ακόμη και το… “αύναν” (για να το θέσουμε όσο το δυνατόν πιο ευγενικά). Η δε Scully χαρακτηριζόταν από τους αρσενικούς οπαδούς της σειράς ως “το κοκκινομάλλικο φετίχ” και από τους θηλυκούς ως “η ξινή” :-D

Page 1 of 812345...Last »
Αν το ανθρώπινο σώμα ήταν λειτουργικό, το δικό μου θα ήταν τα Windows Millennium...