Το περίπου Ubuntu της Valve κάνει την περίπου εμφάνιση του

Όπως ανέφερε πρώτο το Phoronix, τα πρώτα αρχεία της εκδοχής του Linux που η Valve ετοιμάζει για το… κονσολόπισο της, το Steam Box, έκαναν την εμφάνιση τους στο site SteamPowered.com.

Steam_Box_Rumor.jpg

Για να μην τα πολυλογούμε, όμως, δεν είναι τίποτα σημαντικό, και σίγουρα δεν λένε τίποτα πέρα από όσα ήδη γνωρίζαμε για αυτό. Εν συντομία, είναι κυρίως κάποια πρόσθετα γραφικά (wallpapers με το λογότυπο της Valve, μια οθόνη εκκίνησης του κ.λπ.), ένα σετ beta drivers της Nvidia, μαζί με ένα script για εύκολη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.

Κατά τα άλλα, μοιάζει βασισμένο στο Debian, και άρα εμμέσως και στο Ubuntu – και θυμίζουμε πως αυτό που ακούγεται εδώ και καιρό είναι πως το Steam Box θα τρέχει μια μεταλλαγμένη, ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του Ubuntu της Canonical. Όπου μάλλον θα ενσωματώνεται άρρηκτα ο Steam client της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.