Το καλύτερο laptop με Windows είναι το… MacBook;

Η είδηση πως ναι, το MacBook είναι ο καλύτερος υπολογιστής για να τρέχεις… Windows, έχει ήδη εμφανιστεί σε αρκετά… σοκάκια του Internet. Και όμως, είναι απόλυτα λανθασμένη – και εξηγούμε το γιατί.

MacBook Air

Πρώτα από όλα, όλα ξεκινούν από τις μετρήσεις της Soluto, η οποία βλέπει πώς λειτουργεί ένας υπολογιστής και κρατά σχετικές στατιστικές. Όπως αναφέρει, λοιπόν, ο υπολογιστής με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία όσον αφορά στη χρήση των Windows είναι ένα MacBook, και μάλιστα… ούτε καν ένα νέο μοντέλο: το MacBook Pro 13, που κυκλοφόρησε στα μέσα του προηγούμενου έτους. Θεωρητικά, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Soluto, είναι καλύτερο ακόμη και από σύγχρονα laptops που έρχονται εξαρχής με προεγκατεστημένα τα Windows. Πρακτικά, και όπως ορθά έχουν επισημάνει αρκετοί… Ακριβώς για αυτό είναι καλύτερο!

MacBook Pro RetinaΑξίωμα: ΔΕΝ μπορείς να συγκρίνεις ένα λειτουργικό σύστημα που έχεις στήσει εσύ με ένα λειτουργικό σύστημα που έχουν στήσει άλλοι – ακόμη και αν είναι ακριβώς το ίδιο. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι άλλοι που στο έχουν στήσει είναι οι κατασκευαστές ενός laptop, που το έχουν φορτώσει με πρόσθετο λογισμικό – το 90% από το οποίο μάλλον δεν χρειάζεσαι και δεν θα εγκαθιστούσες μόνος σου ποτέ.

Έχετε δει, λοιπόν, MacBook που να πωλείται με… προεγκατεστημένα Windows; Πρέπει να τα εγκαταστήσεις μόνος σου, οπότε και το σύστημα που έχεις μετά είναι αυτό που λέμε καθαρό. Η Soluto συγκρίνει μια τέτοια εκδοχή των Windows, στους Mac, με όλες τις εκδοχές των Windows, σε όλα τα laptops. Όχι μόνο τις καθαρές εγκαταστάσεις από χρήστες, αλλά και όσες έχουν… παραφορτώσει σαν μουλάρια οι εκάστοτε κατασκευαστές.

Άρα; Άκυρο, αγαπητά Mac fanboys, άκυρο. Κάντε τη σύγκριση ανάμεσα σε MacBook και PC laptop με καθαρή εγκατάσταση Windows, και μετά το συζητάμε για το πώς γίνεται το benchmarking..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.