Τον Ιούνιο έρχονται τα Windows Blue/8.1

Ε, ναι λοιπόν: Τα Blue είναι και επόμενη έκδοση των Windows, και update. Είναι τα… Windows 8.1, και κυκλοφορούν τον Ιούνιο.

Το όποιο μπλέξιμο μέχρι τώρα σχετικά με το τι θα ήταν τα Windows Blue μάλλον οφειλόταν σε κακή αρχική διατύπωση των όποιων φημών και ειδήσεων, αφού τελικά δεν πρόκειται για την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows που θα διατεθεί εμπορικά, αλλά ταυτόχρονα είναι, άτυπα, μια επόμενη έκδοση των Windows. Ακριβώς με την ίδια λογική με τα… Windows 98SE, για όποιον τα θυμάται.

Είναι, δηλαδή, ένα αρκετά μεγάλο και σημαντικό update, ώστε να θεωρείται μια επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows, μα όχι τόσο μεγάλη ώστε να… βγούμε στους δρόμους να το γιορτάζουμε με τυμπανοκρουσίες και σαμπάνιες.

Τα Windows 8.1, γνωστά και ως Blue, θα παρουσιαστούν επίσημα τον Ιούνιο στην Build Developer Conference της Microsoft. Και, όπως επισημαίνει και το IGN, μάλλον αποτελούν το πρώτο δείγμα των συχνών σχετικά-μεγάλων-updates-αλλά-όχι-και-τόσο-μεγάλων-ώστε-να-είναι-νέες-μεγάλες-εκδόσεις της Microsoft, που φημιζόταν πως θα ξεκινούσε μετά τα Windows 8 (με λογική αντίστοιχη των ενδιάμεσων εκδόσεων του Android της Google).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.