Τα Windows 8 σκοτώνουν τα PCs;!

Όχι μόνο δεν κατάφεραν να αναζωπυρώσουν την αγορά των PCs, αλλά όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου της η IDC, σχεδόν κοντεύουν να την… ξεκάνουν ολοκληρωτικά!

Το αμέσως χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει η Microsoft για τα PCs θα ήταν να… αρχίσει να γράφει viruses η ίδια, από ό,τι φαίνεται, αν, τουλάχιστον, κρίνουμε από το τελευταίο Δελτίο Τύπου της IDC. Πως και έτσι; Μα, διότι τα Windows 8 έχουν σχεδόν… σκοτώσει την αγορά των PCs!

Εντάξει, υπερβάλλουμε, δεν το γράφει ακριβώς έτσι, αλλά ουσιαστικά αυτό ακριβώς λέει η αναφορά της IDC: πως τα Windows 8 της Microsoft ήρθαν σε μια περίοδο που οι εταιρείες τα περίμεναν πώς και πώς για να κάνουν και πάλι τον κόσμο να αρχίσει να αγοράζει PCs – ή, έστω, να προβεί σε μια κάποια αναβάθμιση του υπάρχοντος hardware του, βρε παιδάκι μου, μπας και… κινηθεί η τελευταίως δραματικά στάσιμη αγορά. Την κίνησαν, λοιπόν, την αγορά; Η απάντηση είναι μονοσύλλαβη:

Τσού.

Το διαφορετικό περιβάλλον τους, η απουσία του πλήκτρου Start που όλοι αγαπάμε και κρατάμε αγκαλιά και όταν κοιμόμαστε, η μανία με την αφή, το φαινομενικά απλούστερο-σαν-να-του-λείπουν-πράγματα περιβάλλον τους σε σχέση με τα Windows 7, η προσπάθεια να φορτωθούμε στην πλάτη το Metro UI ντε-και-καλά… Όλα αυτά, και ίσως ακόμη περισσότερα, κατέληξαν να τρομάζουν και να διώχνουν σημαντικό κομμάτι των πιθανών αγοραστών PCs. Και το πιθανότερο είναι πως όλοι αυτοί θα προτίμησαν την αγορά ενός tablet ή, έστω, smartphone, έμμεσα… σκάβοντας ακόμη βαθύτερο λάκκο για την αγορά των PCs.

Η οποία, διότι αυτό είναι το σημαντικότερο στην είδηση, αλλά και αυτό που τελικά περνά στο παρασκήνιο και το ξεχνάμε, έπιασε πια τον… απόλυτο πάτο: πτώση της τάξης του 13,9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Με τέτοιους ρυθμούς, σε 4-5 χρονάκια τα PCs θα είναι ό,τι και ο Τυρανόσαυρος Ρεξ: παρελθόν.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.