Πώς να διορθώσετε έναν Canon Pixma 4500 με ένα… χαστούκι!

Pixma 4500 004

Και αυτός είχε συναντήσει το ίδιο πρόβλημα με τον εκτυπωτή του. Ίδιο μοντέλο με τον δικό μου, για όσους ενδιαφέρονται – είπαμε, Pixma 4500. Κοιτάζοντας την πίσω πλευρά του, εκεί που συνδέεται το καλώδιο τροφοδοσίας, πρόσεξε πως αυτό το σημείο δεν είναι κομμάτι του εκτυπωτή – μοιάζει με αυτόνομο τροφοδοτικό που έχει ενσωματωθεί στο σασί του. Σε δυο σημεία του, δυο μεταλλικά βιδο-καρφάκια ή-πώς-τα-λένε (prongs), που αυτός κατάφερε να βγάλει.

Ody's thoughts

Δυστυχώς, εγώ… δεν.

Μέσα στο συγκεκριμένο module είδε πως υπήρχε ένα καλώδιο με ένα λευκό βυσματάκι στην άκρη που φαινόταν να έχει ξεφύγει λίγο. Το αποσυνέδεσε, το επανασύνδεσε και… τσουπ! Ο εκτυπωτής ξεκίνησε να λειτουργεί! Αρκετοί άλλοι, στη συζήτηση, ακολούθησαν τη συμβουλή του – με μικρές τροποποιήσεις – και οι περισσότεροι δήλωσαν επιτυχία.

Εγώ, όπως είπα, δυστυχώς δεν κατάφερα να βγάλω τα καρφάκια – δεν γνωρίζω το πώς, δεν έχω το κατάλληλο κατσαβιδο-πράγμα που προφανώς χρειάζεται, μα… Μα ακόμη και έτσι, το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία: πάνω στην… οργή μου με την Canon, που προφανώς έχει κάνει κάποιο τραγικό κατασκευαστικό (ή μάλλον “συναρμολογιστικό” – αυτή είναι λέξη!) λάθος, ωσάν νέος Kratos έριξα στον εκτυπωτή ένα γερό ταρακούνημα και ένα ουρλιαχτό που, καθώς το πλάνο απομακρυνόταν, έκανε ένα σμήνος πουλιών να πετάξει τρομαγμένο ενώ τα παιδάκια στο κοντινό σχολείο έβαζαν τα κλάματα στο άκουσμα Της Κραυγής Του Κτήνους.

Στη συνέχεια, με χαλαρές και πράες κινήσεις, συνέδεσα τα καλώδια τροφοδοσίας, το USB, και κύριος-κύριος, σίγουρος με την αφεντιά μου – που δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα από τις οδηγίες – πάτησα το On. Και, τσούπ…

Έχω πάλι εκτυπωτή.

Ίσως, με το ταρακούνημα, το καλωδιάκι που οι άλλοι κατάφεραν να βρουν και αποσυνδέσουν, το καλωδιάκι να “ξανάκατσε” στη θέση του. Ας ελπίσουμε πως δεν θα κάνει στο ενδιάμεσο κανένα… σεισμό..!

Ευχαριστώ Canon. Ή, μάλλον, Cannot.

Page 2 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.