Πώς να διορθώσετε έναν Canon Pixma 4500 με ένα… χαστούκι!

Εντάξει, όχι ακριβώς χαστούκι, μα ένα… γερό ταρακούνημα. Οι πιο τεχνικώς συνειδητοποιημένοι, θα βρουν και αναλυτικότερη λύση παρακάτω.

Pixma 4500 001

Αυτό το post τυγχάνει προσωπικό, αφού εγώ, προσωπικά, έχω τον Pixma 4500 της Canon, για τον οποίο ο λόγος. Κάποια στιγμή μετά από 2+ χρόνια στην κατοχή μου, αλλά με λιγότερες από… 5 ώρες χρήσης, εκτύπωση 30, άντε 40 σελίδων το πολύ, ο συγκεκριμένος εκτυπωτής αποφάσισε να με εγκαταλείψει. Όχι στο μέσο κάποιας εργασίας, ούτε πάνω που ετοιμαζόμουν να τυπώσω κάτι. Α, όχι: απλά, αρνήθηκε να ενεργοποιηθεί, να ανοίξει, μετά από κάποιους… μήνες αδράνειας. Και, ελάτε, παραδεχθείτε το, οι περισσότεροι τυπικοί χρήστες – κάτοχοι εκτυπωτή, στην ίδια θέση με εμένα δεν βρίσκεστε, έχοντας τον παροπλισμένο για μεγάλα διαστήματα, καλώντας τον όποτε τον χρειαστείτε;

Ody's thoughts

Candyman, Candyman, Candyman. Κάπως έτσι. :-D

Αφού τα… είχα σούρει στην εταιρεία, σε έντονο… εσωτερικό διάλογο μου (όχι, δεν τους πήρα τηλέφωνο, να παραπονεθώ πως ο εκτός εγγύησης εκτυπωτής τους έπαψε να λειτουργεί φαινομενικά χωρίς λόγο και αιτία), αφού είχα εγκαταλείψει πάσα ελπίδα επισκευής του (αν πας εκτυπωτή για service, καταλήγεις να πληρώνεις τα διπλάσια από ό,τι αν τον αγόραζες καινούργιο – και με… δώρο τα μελάνια), είπα να κάνω μια μικρή αναζήτηση στο Internet.

Ένα από τα πρώτα αποτελέσματα, αυτό που θα βρείτε στην πηγή μας. Εν συντομία, ανάμεσα σε συζήτηση για το εν λόγω πρόβλημα (δεν ανοίγει ο καταραμένος κ.λπ.), ένα παλικάρι (ή ίσως παλικάρισσα), ο Timroperco, είπε το εξής… εξωπραγματικό:

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.