Οι τέσσερις αρχές του κατά Digg Google Reader

Θυμάστε που οι δημιουργοί του Digg, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το τέλος του Google Reader, είπαν πως ετοιμάζουν δικό τους αντίστοιχο; Τώρα μας είπαν τα βασικά του στοιχεία.

Και, όχι, δεν εννοούμε πως μπήκαν σε λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί – και, όχι, για τους βιαστικούς, ακόμη δεν υπάρχει όχι μόνο εικόνα, μα ούτε… πλήκτρο για να έχουμε μια μικρή εικόνα του πώς θα είναι ο κατά Digg Google Reader. Σε blog post τους, όμως, ανέφεραν τις τέσσερις βασικές αρχές για τη σχεδίαση της δικής τους λύσης, τους τέσσερις πυλώνες, θα έλεγε κανείς, που θα την προσδιορίσουν. Και, αν μη τι άλλο, δείχνει πως… το έχουν πιάσει το νόημα! Έχουμε και λέμε:

  • Κράτα το απλό, βλακούλη!
  • Κάνε το γρήγορο (και εννοούμε, πολύ-πολύ γρήγορο)
  • Να επιτρέπεις συγχρονισμό ανάμεσα σε πολλές συσκευές
  • Να είναι εύκολη η εισαγωγή (εννοεί των feeds) από υπάρχοντες λογαριασμούς στον Google Reader.

Και από αυτά, στην ουσία, το μόνο που θα είναι πραγματικά δύσκολο από πλευράς τους είναι το να παράσχουν δυνατότητα συγχρονισμού ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές. Θεωρητικά. Διότι πρακτικά, μπορούν κάλλιστα να δημιουργήσουν ένα σχετικά απλό API, όχι και τόσο διαφορετικό από αυτό που είχε ο Google Reader, στο οποίο να κουμπώσουν οι υπάρχουσες εφαρμογές που λειτουργούσαν με αυτόν. Σίγουρα οι δημιουργοί τους θα προτιμήσουν να παιδευτούν λιγάκι για να αλλάξουν τον τρόπο επικοινωνίας/συγχρονισμού των εφαρμογών τους, κουμπώνοντας τις σε μια διαφορετική υπηρεσία, από ό,τι να τις δουν να εξαφανίζονται παράλληλα με τον Google Reader.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.