Η απάντηση του YouTube στη… Sony;! Live Streaming!

Τι, νομίζατε πως το live streaming παιχνιδιών θα έμενε… προνόμιο του PlayStation 4; Η ομάδα του YouTube ανακοίνωσε στη GDC πως σύντομα θα παρέχει και δυνατότητες live streaming!

Για όσους δεν γνωρίζουν τη διαφορά, υπάρχουν τα videos, που τα ετοιμάζεις, τα μοντάρεις και μετά τα ανεβάζεις σε μια υπηρεσία σαν το YouTube, και υπάρχει και το live streaming, που πατάς ένα κουμπί, και… ό,τι συμβαίνει, ανεβαίνει, για να δανειστούμε το… γελοίο slogan τηλεοπτικού σταθμού. Και ανεβαίνει σε πραγματικό χρόνο, ενώ συμβαίνει, δίχως μοντάζ και επεμβάσεις. Αυτό, λοιπόν, δεν μπορούσε να το κάνει το YouTube. Μέχρι τώρα. Ή, έστω, και… για λίγο ακόμη. Σύντομα, όμως, θα μπορεί.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του, το YouTube επέκτεινε τα APIs του, τα οποία και τώρα είναι διαθέσιμα σε δημιουργούς παιχνιδιών με στόχο το live streaming της δράσης των τίτλων τους. Οι ίδιοι μπορούν λοιπόν να κουμπώσουν τους τίτλους τους στα APIs του YouTube, ώστε να στέλνουν video και ήχο σε αυτό καθώς ο gamer τα παίζει (τα παιχνίδια, όχι τη γενικότερη ψυχολογική κατάσταση του – που για τους περισσότερους από εμάς είναι… παιγμένη εδώ και καιρό). Το YouTube θα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα: να πάρει το video και τον ήχο, να τα κωδικοποιήσει σε διαφορετικές αναλύσεις και να τα διαθέσει online, ώστε άλλοι να μπορούν να βλέπουν (και ακούνε) μέσω της υπηρεσίας σχεδόν ταυτόχρονα ό,τι βλέπει (και ακούει) και ο gamer.

Και έτσι, το live streaming, που η Sony απλοποίησε δραματικά στο επερχόμενο PlayStation 4 με την ενσωμάτωση του πλήκτρου share στο χειριστήριο του, τώρα θα είναι εξίσου εύκολο και στα PCs – και όχι μόνο – αφού οι δημιουργοί των παιχνιδιών θα μπορούν να ενσωματώσουν αυτή τη λειτουργία απευθείας σε αυτά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.