Αποκτά… μουσική πλευρά το YouTube;

Φήμες θέλουν τη Google να χαρίζει στο YouTube μια πιο… μουσική πλευρά, μετατρέποντας το σε υπηρεσία streaming μουσικής.

Από ό,τι λέγεται, δεν πρόκειται για μια νέα συμφωνία, αλλά για επέκταση αυτών που ήδη έχει συνάψει η Google με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής μουσικής για τη διάθεση τραγουδιών μέσω του online καταστήματος της, Play.

Μια τέτοια κίνηση είναι λογικότατη, αφού η υπηρεσία… ήδη χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό από τους περισσότερους χρήστες, που αναζητούν σε αυτή videoclips και, γενικότερα, τραγούδια των αγαπημένων τους ερμηνευτών.

Το ευχάριστο για τη Google μα άσχημο για όλες τις υπηρεσίες streaming μουσικής είναι πως με μια τέτοια κίνηση θα έχει… με το καλημέρα σας μια βάση 800 εκατομμυρίων και βάλε χρηστών. Όχι και αμελητέο νουμεράκι, και μάλλον αρκετό για να… ιδρώσουν οι Pandora και Soundhounds του πλανήτη.

Ody's thoughts

Αυτό που θέλω να δω προσωπικά είναι αν ξαφνικά, με το που θα έχει και η ίδια η Google άμεσα συμφέροντα (aka: μερίδιο) από την πώληση μουσικής μέσω της υπηρεσίας της, αν θα καταφέρει με κάποιο μαγικό τρόπο να εξαφανίσει τα παράνομα ανεβασμένα κομμάτια που… βόσκουν ελεύθερα στο YouTube. Διότι, μέχρι τώρα, ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος – κάτι που τη συμφέρει, αφού έμμεσα, χάρη στο παράνομο ανέβασμα τραγουδιών στην υπηρεσία από απλούς χρήστες, το YouTube έχει μετατραπεί στην… απόλυτη δισκοθήκη (ή, μάλλον “τραγουδοθήκη” – αφού δίσκοι… δεν).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.