Με motion capture a-la Avatar τα νέα χελωνονιντζάκια του Michal Bay

Πώς θα αποδοθούν τα χελωνονιντζάκια, κατά κόσμον Teenage Mutant Ninja Turtles, στο νέο reboot τους από τον Michael Bay; Μα, με κινούμενα σχέδ… εμ… εργκ… Με motion capture, φυσικά!

TMNT

Ελπίζουμε να σας άρεσαν ως εμφάνιση οι Na’vi του Avatar, αφού μια παραπλήσια προσέγγιση αποφάσισε να ακολουθήσει ο Michael Bay για τη νέα κινηματογραφική περιπέτεια των Teenage Mutant Ninja Turtles. Ναι, η απεικόνιση τους θα γίνει μέσω 3D γραφικών, η κίνηση των οποίων θα αντιστοιχιστεί σε αυτή πραγματικών ηθοποιών – δηλαδή, όπως λέμε motion capture. Ούτε… λαστιχένιες στολές, ούτε κούκλες, όπως στις παλαιότερες ταινίες. All digital, ένα πράγμα.

Φυσικά, αυτό θα δώσει απόλυτη ελευθερία στον Michael Bay να προσθέσει… όσες εκρήξεις επιθυμεί κατά τη διάρκεια της ταινίας, κάτι για το οποίο φημίζεται (έκαστος στο είδος του κι’ ο J.J. Abrams στα Lens Flares). Από την άλλη, θα κλέψει λίγη από την υλική (και κομματάκι… χαζή, το ομολογούμε) γοητεία των παλαιότερων ταινιών, που βασίζονταν σε ένα συνδυασμό λαστιχένιων στολών για το σώμα των ηθοποιών και ρομποτικά κεφάλια (!) που τηλεχειρίζονταν άλλοι για να δώσουν στην προηγούμενη εκδοχή των… χελωνονιντζακίων τις εκφράσεις τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.