Έρχεται νέο X-Files! Όχι, εντάξει, ψέματα λέμε. Περίπου.

Ναι, δεν ανακοινώθηκε ένα νέο X-Files, αλλά να κάτι αρκετά κοντινό: ο σεναριογράφος πολλών επεισοδίων της σειράς, James Wong, ετοιμάζει μια νέα, δική του, παρόμοια σειρά. Το Occult.

Josh_Lucas

Στο ρόλο του αντίστοιχου-του-Maulder, ο Josh Lucas, και ως Scully-στη-θέση-της-Scully η Lynn Collins. Και στο Occult, λοιπόν, έχουμε ένα ζευγάρι ως πρωταγωνιστές. Και είναι αυτό αρκετό για να κάνει τη σειρά όμοια, θα ρωτήσει ο πιο αρνητικός Διονύσης της παρέας; Φυσικά και όχι, αλλά… Είναι μόνο η αρχή.

Αμφότεροι θα τυγχάνουν πράκτορες του FBI (ω, τι σύμπτωσις). Ο Lucas θα παίζει το ρόλο του ναι, πιστεύω στις τεράστιες ταραντούλες από το εξώτερο διάστημα, η Scul…εμ… η Collins την πιο συντηρητικά σκεπτόμενη, που δεν θέλει να πιστέψει πως οι πανύψηλοι καραφλοί πρόγονοι μας θα αποκεφαλίζουν στο μέλλον τα robots μας σε μακρινούς πλανήτες. Και πως αυτό που έφαγε ήταν μοσχάρι.

Lynn Collins

Ο Josh αρχικά θα επιστρέφει στο FBI διαλυμένος από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, πέφτοντας με τα μούτρα σε περίεργες υποθέσεις υπερφυσικής θεματολογίας. Η Sc… εμ…ναι… Η Collins θα του κολλά τσιμπούρι, και μαζί θα μετατρέπονται σε ένα ειδικό παρακλάδι του FBI που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τέτοιες υποθέσεις.

Ody's thoughts

Με άλλα λόγια, ο κ. James Wong έχει απλά αντλήσει κάποια βασική έμπνευση από το X-Files, και κατά τα άλλα οι σειρές δεν μοιάζουν και τόσο μεταξύ τους. Δεν είναι πασιφανές; Ε; Όχι; Χμμμ…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.