Στο στόχαστρο ερευνών για… “λάδωμα” η Microsoft

Με αφορμή κατηγορίες πρώην εκπρόσωπου της στην Κίνα, η Microsoft βρέθηκε στο κέντρο ερευνών για πιθανό “λάδωμα” κυβερνητικών εκπροσώπων με στόχο σύναψη συμφωνιών.

Μπορεί οι… φανατικοί οπαδοί του Linux να κραυγάζουν εδώ και χρόνια πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά μέχρι σήμερα, δεν υπήρχαν αποδείξεις πως η Microsoft πληρώνει “κάτω από το τραπέζι” πολιτικούς, ώστε το λογισμικό που παράγει να υιοθετείται ως η προτιμώμενη λύση από τις κυβερνήσεις τους. Και ακόμη δεν υπάρχουν σχετικές αποδείξεις. Ίσως, όμως, στο κοντινό μέλλον αυτό να αλλάξει, αφού μόλις άρχισαν έρευνες ακριβώς για αυτό το θέμα στην Αμερική.

Αφορμή, ισχυρισμοί πρώην εκπρόσωπου της μεγάλης εταιρείας στην Κίνα, καθώς και οι σχέσεις της εταιρείας με συγκεκριμένους μεταπωλητές και συμβούλους στη Ρουμανία και την Ιταλία.

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη στην αρχή τους, αλλά αν αποδειχθεί πως η Microsoft έχει προβεί στο οποιοδήποτε… λάδωμα, οι συνέπειες μάλλον θα είναι αρκετά δυσάρεστες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.