Το πρώτο trailer του Assassin’s Creed 4: Black Flag προσπαθεί να μας πείσει.

Είναι ingame γραφικά, ή είναι pre-rendered ταινίες με στόχο να μας πείσουν πως ο τίτλος θα είναι εντυπωσιακός; Και όμως, αν προσέξει κανείς… η διαφορά είναι ορατή. Και περίεργη.

Assassins_Creed_4-Black_Flag-002

Ας αρχίσουμε με το trailer, και μετά το σχολιάζουμε:

Ody's thoughts

Ένα από τα πιο περίεργα trailers που έχουμε δει μέχρι σήμερα, από άποψη εμφάνισης: αν προσέξετε μια προς μια τις επιμέρους σκηνές του, θα δείτε πως κάποιες είναι εμφανώς pre-rendered, αλλά το περίεργο της υπόθεσης εντοπίζεται στις υπόλοιπες: κάποιες μοιάζουν βγαλμένες από την υπάρχουσα engine των σημερινών τίτλων της σειράς, κάποιες από την προφανώς πιο γυαλισμένη, μελλοντική εκδοχή της, στην οποία θα βασίζεται ο τίτλος. Σαν να ξεκίνησαν το trailer με την τωρινή engine και να… το σουλούπωσαν στην πορεία, κρατώντας κάποιες σκηνές που θεώρησαν πως δεν-φαίνονταν-και-τόσο-χάλια σε σχέση με τα ανανεωμένα γραφικά του τίτλου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • galacticusX

    Δεν είναι τόσο εμφανείς οι διαφορές, όσο με εκείνες του launch trailer. Αλλά και στο III αν θυμάσαι, υπήρχαν πράγματα στο trailer που ποτέ δεν συνέβαιναν στο παιχνίδι, αλλά και στα παλιότερα AC είναι τίγκα στο prerendered, πολύ πιο χτυπητό από αυτό.

  • ducklord

    Ναι, αλλά ίσως το βλέπω ως “έχω-κάνει-και-μοντάζ-στη-ζωή-μου” – δεν το λέω με την έννοια “τα κάνω όλα, πουλάω μούρη”, μα επειδή μου φάνηκε πολύ-πολύ περίεργο το ότι υπάρχουν ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ εναλλαγές από footage της, ας πούμε, engine 1, μετά engine 2, μετά pre-rendered, μετά engine 2, μετά pre-rendered, μετά engine 1… Σαν να μην έχουν αποφασίσει που θέλουν να καταλήξουν. Στα παλαιότερα είχαμε είτε μόνο ingame, είτε μόνο pre-rendered, είτε ένα συνδυασμό αυτών με ΜΙΑ engine και τα pre-rendered “να εμπλουτίζουν περισσότερο το αποτέλεσμα” με κάποιες πρόσθετες σκηνές. Εδώ είναι σαν τις… φλασιές του Lost το trailer! Τουλάχιστον, στα ματάκια μου. Μπορεί να κάνω και λάθος.