Το νέο Thief αποκαλύπτεται – και είναι reboot

Το Game Informer αποκάλυψε το κεντρικό θέμα του νέου τεύχους του, και δεν είναι άλλο από τον εδώ και δέκα χρόνια αναμενόμενο νέο τίτλο στη σειρά Thief.

Thief Reboot 005

Μόνο που, τελικά, δεν πρόκειται για ένα sequel, και για αυτό μάλλον ξεχάστηκε και το… απαράδεκτο όνομα Thi4f που είχε ανακοινωθεί παλαιότερα.

Το παιχνίδι θα διατηρεί το ύφος και τη λογική των παλαιότερων τίτλων, με steampunk gothic ατμόσφαιρα, stealth δράση και ελευθερία κινήσεων. Πρωταγωνιστής, και πάλι, ο Garrett – αν και μάλλον και αυτός θα έχει… φάει γενικό reboot ως χαρακτήρας. Πάντως, θα παραμένει το ίδιο αδύναμος στις μάχες σώμα με σώμα – είπαμε, κλέφτης είναι, όχι ο… Ζαμπίδης.

Ο δε οπλισμός του μάλλον θα παραμείνει πάνω-κάτω ο ίδιος. Είναι ήδη γνωστό πως θα έχει και πάλι το γκλόμπ του, πραγματικό… must για να αφήνεις αναίσθητους αθόρυβα όποιους φρουρούς συναντάς, καθώς και το τόξο του. Σε αυτό θα μπορεί και πάλι να χρησιμοποιεί βέλη διαφορετικών τύπων πέρα από τα… τυπικά: στεγνού πάγου για να σβήνει πυρσούς (και να δημιουργεί σκιές για δυσκολότερο εντοπισμό του), καπνού (για… κάλυψη και αποπροσανατολισμό στα γρήγορα) κ.λπ. Και για ακόμη μια φορά, όπως και στο τρίτο Thief, τα βέλη-με-σκοινί είναι… παρελθόν, αλλά ευτυχώς ο Garrett θα διαθέτει ένα γάντζο που θα μπορεί να εκτοξεύει και κολλά σε ορισμένες επιφάνειες – δεν υπάρχει καλύτερη κρυψώνα από το… ταβάνι!

Page 1 of 3123
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.