Τέλος για τη σειρά των Dead Space

Οι χαμηλότερες από ό,τι περίμενε η Electronic Arts πωλήσεις του Dead Space 3 οδήγησαν στη γενικότερη ακύρωση της σειράς. Αντίο Dead Space.

Dead Space 3

Η είδηση μας έρχεται από το VideoGamer, που σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες που ισχυρίζεται πως έλαβε, η Electronic Arts τερματίζει μια για πάντα τη σειρά. Η εταιρεία είχε διατάξει τη δημιουργό της σειράς. Visceral Games, να τους στρέψει περισσότερο προς τη δράση και να αφήσει πίσω της τον τρόμο, όσον αφορά στο Dead Space 3, σε μια προσπάθεια να μεγαλώσει το κοινό της. Και αισιοδοξούσε πως θα πουλούσε εκατομμύρια των εκατομμυρίων κομμάτια – σίγουρα περισσότερα από όσα οι προηγούμενοι τίτλοι. Εξάλλου, αυτό θέλει ο κόσμος. Δράση, όχι τρόμο. Σωστά; Εμ…

Ody's thoughts

Αγαπητή Electronic Artys: μάθημα της αγοράς από κάποιον άσχετο με την αγορά. Οι άνθρωποι, ξέρεις, είμαστε διαφορετικοί. Κάποιοι, για παράδειγμα, προτιμούν τη βανίλια από τη σοκολάτα (μα ποιοί τρελοί;!). Όταν κάποιος εμφανιστεί και δώσει σε αυτούς βανίλια (aka: τρόμο), θα τον προτιμήσουν από τους άλλους που τους δίνουν σοκολάτα. Ναι, μπορεί να είναι ένα μικρό κομμάτι της αγοράς, αλλά δίνοντας του βανίλια το έχεις κερδίσει. Δεν μπορείς ούτε να απαιτείς να αρχίσουν όλοι οι άλλοι να γουστάρουν βανίλια αντί για σοκολάτα, ούτε να αλλάξεις τη βανίλια με σοκολάτα και να περιμένεις να συνεχίσουν να σε προτιμούν όσοι θέλουν βανίλια, επειδή εσύ θέλεις να πουλάς περισσότερο. Έπιασες το κομμάτι της αγοράς που ήθελε τρόμο; Και μετά περιμένεις με την ίδια συνταγή να πιάσεις και το κομμάτι της αγοράς που θέλει… Call of Duty;! Μα τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;! Τι διάολο μυαλά κουβαλάνε στο κεφάλι τους; Η μέθοδος είναι η εξής: φτιάχνεις ΕΝΑ franchise για τους μεν, ΕΝΑ για τους δε, ΕΝΑ για τους παρακείθε, και με όλα τα franchises σου αθροισμένα, τι έχεις; Όλη την αγορά δική σου. Είδες τι απλό που είναι; Όχι, δεν μπορείς να πιάσεις με ένα franchise το 50% της αγοράς, με ένα άλλο το υπόλοιπο 50% της αγοράς και με ένα τρίτο και τέταρτο… πρόσθετα 50%. Διότι, απλά, δεν υπάρχει περισσότερο από το 100%. Δεν σου άρεσε το πόσο πούλαγε το Dead Space; Κάνε το downscale και συνέχισε να το πουλάς ως έχει στους οπαδούς του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • lefteris

  Ωραίο το επιχείρημα της βανίλιας…είμαι στο 7 % του dead space 3…

  Έχω να πιάσω μοχλό και να παίξω παιχνίδι πάνω από 2 χρόνια.. κοντεύω 32..

  Το έκανα μόνο για το dead space 3..το βρήκα προσφορά στο amazon με 7 λίρες

  Και είπα yeah…
  ας θυμηθούμε τα παλιά, και μόνο τα παλιά δεν θυμηθήκαμε.

  Τα dead space
  1 και 2 με στιγμάτισαν. Ειδικά το 2 με
  χτύπησε ακριβώς στην καρδιά.

  Το dead space
  3 ήταν ο μόνος λόγος που θα ξανά έπιανα game pad μετά από χρόνια.

  Δυστυχώς πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου. Που είναι το dead space που
  αγαπήσαμε ??

  Ώρες ώρες μου δίνει την εντύπωση ότι παίζω kill zone.. που και αυτό ωραίο
  είναι..

  Αλλά δεν θέλω kill zone..θέλω dead
  space..

  Δεν είμαι λάτρης του τρόμου. Το dead space όμως
  είχε κάτι παραπάνω από τρόμο. Μου έβγαζε ένα περίεργο συναίσθημα μελαγχολίας..

  Όσο για το dead space
  3, έχει κάποια στοιχεία από horror, άλλα αυτό δεν είναι dead space..

  Είναι σκιά από dead space..