Πιο παιχνιδάδικο το PS4 από το επόμενο Xbox κατά το δημιουργό του Braid

Δεν είπε πως θα είναι καλύτερο ή χειρότερο. Ο Jonathan Blow είπε πως το PS4 θα είναι πιο… παιχνιδάδικο από τον βασικό ανταγωνιστή του, το επόμενο Xbox.

Όπως εξήγησε, ο ίδιος θεωρεί πως η Microsoft ετοιμάζει μια κονσόλα που δεν είναι και τόσο… κονσόλα με την παραδοσιακή έννοια. Ναι, το επόμενο Xbox θα είναι καλύτερο από το σημερινό, αλλά δεν θα δίνει τόση έμφαση στο gaming όσο αυτό. Αντίθετα, το επόμενο Xbox έχει ως στόχο να αποτελεί το επίκεντρο του σαλονιού, της ψυχαγωγίας γενικώς και αορίστως. Και αυτό δεν μεταφράζεται κατ’ ανάγκη σε παιχνίδια.

Δεν είναι μυστικό πως η Microsoft προσπαθεί να δώσει στο Xbox της και αέρα… media center/media hub, και για αυτό έχει συνάψει και συμφωνίες με εταιρείες όπως η Netflix για προβολή περιεχόμενου μέσω της κονσόλας της. Τι σχέση έχουν οι ταινίες της Netflix με τα… Halo και Gears of War του πλανήτη;

The Witness - PS4 - Wallpaper 001

Και για αυτό, ο νέος τίτλος του Blow, The Witness, θα κυκλοφορήσει αρχικά αποκλειστικά για PlayStation 4. Ο Blow θεωρεί πιο ταιριαστή την πλατφόρμα, όπου προφανώς αφού – κατά τον ίδιο – θα δίνεται περισσότερη έμφαση στα παιχνίδια από ό,τι στα media, σε σχέση με την αντιπρόταση της Microsoft, μάλλον θα είναι μεγαλύτερη και η προβολή του τίτλου.

Ody's thoughts

Διότι προφανώς άλλο είναι να ανοίγεις την κονσόλα και να σου έχει στην πρώτη σελίδα ένδειξη “Δες Τη Νέα Επεισοδιάρα Του Game Of Thrones” και άλλο το “Παίξε Witness, Είναι Καλό”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.