Οπαδοί του Wii U: το έχετε καλοσκεφτεί;

Ω, αγαπητά Nintendo fanboys και fangirls… Όταν σας έλεγα πως ΔΕΝ αρκεί ο σουπαΜάριος και ο Λίνκυς για να επιβιώσει μια κονσόλα, ντέν με ακούγατε…

Nintendo.jpg.jpg
Ναι, το post είναι προσωπικότατο διότι… το καταχαίρομαι! Το Wii U τα πηγαίνει χάλια! Τι χαρά! Μα, γιατί είμαι τόσο κακός; Γιατί καταχαίρομαι να βλέπω τη Nintendo να πατώνει; Εξαιτίας των fanboys και fangirls.

Έχω ουκ ολίγες φορές μπλεχτεί σε λεκτικές μάχες με φανατικούς οπαδούς της Nintendo όσον αφορά στο τι προσφέρουν οι κονσόλες της. Ναι, μέχρι την εποχή του Super Nintendo Entertainment System, η Nintendo ήταν κυρίαρχη στο χώρο του gaming. Από το Nintendo 64 και έπειτα, όμως, την έχασε τη μπάλα. Για τα καλά. Ό,τι και να λέει κανείς πως οι σειρές των Zelda και Mario είναι οι καλυτερότερες ever, αυτό που κραυγάζω εδώ και χρόνια είναι πως, απλά, δεν-είναι-αρκετές. Και προσωπικά, όσον αφορά στα δικά μου γούστα, δεν τις θεωρώ καν καλές.

Έχω μεγαλώσει. Είμαι, πια, στα 36 μου, και αποζητώ πιο ενήλικες εμπειρίες από το gaming μου. Εμπειρίες σαν τα Heavy Rain, God of War, Bioshock. Και όποιος σπεύσει να με κατηγορήσει, όπως συχνά έχουν κάνει οι οπαδοί της Nintendo, πως θεωρώ ενήλικα αυτά τα παιχνίδια επειδή έχουν αίμα και βία, ας πάρει φόρα και ας κοπανήσει το κεφάλι του στον τοίχο. Μια, δυο, τρεις φορές. Μετά, ας αποκτήσει επιτέλους το θάρρος να παραδεχτεί πως δεν έχει παίξει αυτούς τους τίτλους, και κρίνει μόνο βάσει του τι έχει δει σε screenshots και διαβάσει αλλού.

Το Heavy Rain μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρουσίαση – και αν κανείς θέλει να μάθει περισσότερα, έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν για αυτό. Το God of War είναι μεν ένα παιχνίδι άμυαλης βίας, αλλά έχει στον πυρήνα του και ένα σενάριο, μια ιστορία, που μπορεί να μιλήσει με διαφορετικό τρόπο στους ενήλικες. Δεν θέλω να χώσω spoilers για αυτό, αφού πιστεύω πως πρέπει κανείς να το παίξει και να το απολαύσει μόνος του – αυτό εξηγούσα πριν λίγες μέρες και στον Διονύση.

Page 1 of 512345
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.