Μα, είναι δυνατόν; Θα δούμε και τρίτο 7th Guest;!

Θυμάστε το 7th Guest; Ίσως το sequel του, 11th Hour; Όχι; Μα… Δεν είστε άνω των 30; Δεν παίζατε video adventures προ… δεκαπενταετίας; Και πώς θα εκτιμήσετε το νέο sequel, βρε;

The 7th Guest

Ναι, όσο απίστευτο και αν φαίνεται, η Trilobyte, η δημιουργός των 7th Guest και 11th Hour όχι απλά… υπάρχει ακόμη (ε;!), αλλά μόλις αποκάλυψε πως ετοιμάζει και νέο τίτλο στην… ξεχασμένη σειρά!

Η αλήθεια είναι πως, εντάξει, η εταιρεία υπήρχε, αλλά δεν είχε καταφέρει να ξαναφτάσει στα… μεγαλεία του παρελθόντος. Και αφού είχε ήδη κυκλοφορήσει ένα remake του 7th Guest για… iOS, που γνώρισε μια κάποια επιτυχία, σκέφτηκε να επαναλάβει το πείραμα – αυτή τη φορά με μια νέα ιστορία.

The 7th Guest 001

Έτσι, στο κοντινό μέλλον θα δούμε τον τρίτο τίτλο της σειράς, αυτή τη φορά τόσο σε… smartphones – iOS και Android – όσο και σε PCs και Macs. Τι χαρά!

Ody's thoughts

Για όσους δεν το γνωρίζουν/δεν το θυμούνται, το 7th Guest και το sequel του ήταν ο πρώτος πραγματικά δημοφιλής τίτλος με FMV (Full Motion Video), που ξεκίνησε τη… μανία με παιχνίδια του είδους – που κατέληξε και να συμβάλλει στην καταστροφή του είδους των adventures. Μέχρι τότε τα PCs δεν μπορούσαν να προβάλλουν video σεβαστής διάρκειας σε μεγάλες διαστάσεις. Η έλευση των CD-Roms έδωσε στα παιχνίδια πολλαπλάσιο αποθηκευτικό χώρο από τις δισκέτες, επιτρέποντας τους να χωρούν ζάμπολα αρχεία video σε αυτά. Αποτέλεσμα, ένας καταιγισμός από ανούσια παιχνίδια που είχαν ως μοναδικό κράχτη το ότι παρουσίαζαν – σχεδόν πάντα κακοφτιαγμένα και χειρότερα από τη χειρότερη τηλεοπτική εκπομπή της κακιάς κατάρας – videos.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.