Κινούμενα σχέδια Star Wars: θέλετε τα ευχάριστα, ή τα άσχημα;

Σας αρέσουν τα κινούμενα σχέδια και το σύμπαν του Star Wars; Η σειρά The Clone Wars απέδειξε πως το ένα μπορεί να παίξει άνετα με το άλλο. Ετοιμαστείτε για τα καλά και… τα χειρότερα.

Clone_Wars

Τα καλά, για να μην αγχώνεστε – και για να… σας το φέρουμε σιγά-σιγά (Φώτη, πάρε βαθειές ανάσες), είναι πως το Clone Wars ήταν μια επιτυχία, απέδειξε πως μπορούν να υπάρξουν καλές σειρές κινουμένων σχεδίων στο σύμπαν του Star Wars, και έτσι ετοιμάζεται και δεύτερη. Ακόμη δεν είναι γνωστό τίποτα για αυτήν, πέρα από το ότι… προφανώς η Disney θα ήθελε κάτι τέτοιο. Εξάλλου… Ξέρετε… Disney… Κινούμενα σχέδια… Εδώ, όμως, τελειώνουν τα καλά.

Τα κακά, λοιπόν, είναι πως ακριβώς επειδή η Disney-Lucas θα στρέψει την προσοχή της στη δημιουργία μιας (ή και περισσότερων) νέας σειράς κινουμένων σχεδίων, σταμάτησε την παραγωγή του Clone Wars για χάρη του Cartoon Network. Η τωρινή σαιζόν θα είναι και η τελευταία για τη σειρά. Μην τα… βάφετε μαύρα, όμως, ακόμη: υπάρχει και άλλο ένα θετικό, αν και είναι και το πιο… γενικό και αόριστο: η ναι μεν η σειρά θα τελειώσει, όχι, όμως, και το Clone Wars. Όχι, δεν είναι άτοπο αυτό που μόλις γράψαμε, και δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Προσέξτε τις δυο λεξούλες που είπαμε νωρίτερα: Cartoon Network. Η ανακοίνωση οδηγεί στο συμπέρασμα (τουλάχιστον… τον γράφοντα) πως Disney και Lucas θέλουν να ξεκόψουν από το Cartoon Network, ώστε να καρπώνονται οι ίδιοι όσα έχει να προσφέρει το σύμπαν του Star Wars. Και αφού υπήρχε συμφωνία με εκείνο για την παραγωγή της, προσέξτε το, σειράς Clone Wars, αναπόφευκτα, με τη διακοπή της συμφωνίας διακόπτεται και η σειρά. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει πλήρως και η ιστορία της.

Αυτή μπορεί να – και θα, όπως υπόσχεται η ανακοίνωση στο StarWars.com – συνεχιστεί με κάποια μορφή. Το ποιά θα είναι αυτή, είναι το… γενικό και αόριστο που είπαμε νωρίτερα. Θέλεις ταινίες direct-to-video; Θέλεις streaming; Θέλεις comics ή βιβλία; Κάτι από αυτά – ή και όλα. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη.

Και μαζί με τα παραπάνω, διακόπτεται και η online κωμική σειρά Detours, που παρουσίαζε χαρακτήρες από το σύμπαν του Star Wars σε… γελοίες καταστάσεις. Το ότι οι περισσότεροι που θα το διαβάσετε αυτό ούτε καν γνωρίζατε την ύπαρξη της είναι… ακριβώς ο λόγος για τον οποίο υποθέτουμε πως διακόπτεται.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.