Η Ubisoft απαντά στην PETA

Η οργάνωση προστασίας των ζώων, PETA, στράφηκε – μάλλον… γελοιωδώς – κατά του νέου Assassin’s Creed IV. Η δημιουργός του, Ubisoft… απάντησε κατάλληλα!

Assassin’s Creed IV cover

Θυμίζουμε εν συντομία πως η PETA κατηγόρησε τη Ubisoft για το ότι ένα από όσα θα μπορεί να κάνει ο παίκτης στο επερχόμενο Assassin’s Creed IV: Black Flag θα είναι να κυνηγά φάλαινες. Είναι απάνθρωπο, είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να προβάλουμε, είναι κακό, είναι, είναι…

Είναι κάτι που όντως συνέβαινε στην ιστορία μας, και συνεχίζει να συμβαίνει – παράνομα – σε κάποιες χώρες, είναι κάτι στο οποίο η λύση δεν είναι να το αγνοείς. Και στην προκειμένη περίπτωση, είναι παιχνίδι που πλέκει φανταστικές ιστορίες χρησιμοποιώντας ιστορικά γεγονότα. Και έτσι, μάλλον η PETA ήταν υπερβολική – και η Γιούμπι φρόντισε να απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο:

Quote:

Η ιστορία είναι η παιδική χαρά μας στα Assassin’s Creed. Το Assassin’s Creed IV: Black Flag είναι ένα μύθευμα (Σημ.: work of fiction) που απεικονίζει τα αληθινά συμβάντα της Χρυσής Περιόδου των Πειρατών. (…) Δεν υποστηρίζουμε το παράνομο κυνήγι φαλαινών, όπως δεν υποστηρίζουμε το πειρατικό στυλ ζωής με κακή προσωπική υγιεινή, κλοπές, άρπαγμα πλοίων και υπερβολικά μεθυσμένης συμμετοχής σε απίθανα αισθησιακές πράξεις.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.