Δεν θα έχει μόνο ίνγκλις το Cyberpunk 2077

Οι χαρακτήρες στον δείχνει-απίθανος-από-κάθε-άποψη τίτλο της CD Projekt RED, Cyberpunk 2077, δεν θα περιορίζονται… εις την Αγγλικήν.

Cyberpunk 2077 - CD Projekt RED - 004

Όπως δήλωσε στο Dubscore ο βασικός συγγραφέας του τίτλου, Sebastian Stepien, ίσως οι ηθοποιοί που θα δανείσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες του τίτλου να μιλούν στη μητρική τους γλώσσα, χρησιμοποιώντας και διαλέκτους και ιδιωματισμούς. Αν, φυσικά, κάτι τέτοιο ταιριάζει στον κόσμο του παιχνιδιού (π.χ. δεν θα κολλούσε να βρίσκεσαι στην Ιαπωνία και να σου μιλούν στα… Ιταλικά).

Τα αν, δυστυχώς, δεν περιορίζονται μόνο στο να ταιριάζει σεναριακά κάτι τέτοιο, αλλά και στο αν, τελικά, όντως θα ληφθεί αυτή η απόφαση. Διότι, κατά τον Sebastian, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πως, ναι, όντως θα γίνει κάτι τέτοιο. Αν γίνει, όμως, δεν θα περιοριστεί στον οπτικοακουστικό τομέα, αλλά θα παίξει ρόλο και στο ίδιο το gameplay!

Όπως εξήγησε, ο παίκτης θα μπορούσε να αγοράζει συσκευές που να… αναλαμβάνουν τη μετάφραση από ξένες γλώσσες στη μητρική του (κάτι μας λέει πως κατά 99,9% αυτή θα είναι η Αγγλική). Και ανάλογα και με το πόσο καλές θα ήταν αυτές οι συσκευές, θα μπορούσε να είναι… αντίστοιχα καλή και η μετάφραση!

Αν μη τι άλλο, μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, που και θα χάριζε απίστευτο ρεαλισμό στον τίτλο, και δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ, σε κανένα άλλο παιχνίδι.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.