Αίσχος το Assassin’s Creed 4 κατά την PETA

Η ομάδα προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, PETA, στρέφεται για μια ακόμη φορά κατά των παιχνιδιών – αυτή τη φορά, στο στόχο της, οι… φάλαινες του Assassin’s Creed 4.

Assassins Creed Bathrobe Male

Σε ανακοίνωση της η PETA κατακεραυνώνει το νέο Assassin’s Creed 4, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, επειδή στον τίτλο, ανάμεσα σε άλλα, οι παίκτες θα μπορούν και να κυνηγούν φάλαινες.

Κατά την PETA, το να καρφώνεις με ακόντια και να αφήνεις ζώα να σπαρταράνε για ώρες ή να τα κόβεις φέτες ενώ είναι ακόμη ζωντανά, είναι κάτι που μοιάζει να έχει βγει από τα βιβλία της ιστορίας, αλλά κατά τα άλλα αποτελεί ντροπή της σύγχρονης κοινωνίας, και δεν θα έπρεπε να το προβάλλουμε.

Ody's thoughts

Προσωπικά πιστεύω πως η PETA το παρακάνει – και το παρακάνει επίτηδες, πάλι και πάλι, προσπαθώντας να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας με τις υπερβολές της, μπας και έτσι προβληθεί περισσότερο και ο κατά τα άλλα σεβαστός σκοπός της. Ούτε εγώ επικρίνω το να σφάζεις αθώα ζώα, αλλά αν το παιχνίδι προσπαθεί να παρουσιάσει μια ρεαλιστική εικόνα μιας συγκεκριμένης εποχής, μιας εποχής όπου, για δες, ο κόσμος περιστασιακά μπορεί να έσφαζε και καμιά φάλαινα για να πάρει πρώτες ύλες, να φάει, να… πουλήσει, τότε ναι, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Το να κρύβεις πράγματα που έχουν συμβεί κάτω από το χαλάκι, επειδή διαφωνείς μαζί τους, δεν τα εξαφανίζει από την Ιστορία, ούτε τα αλλάζει. Είναι σαν τον δήθεν σεβασμό των Αμερικάνων προς τους νέγρους, που αποφεύγουν να λένε τη λέξη nigger ή να αναφέρονται σε σκλάβους, λες και κάτι θα αλλάξει έτσι. Δεν κρύβουμε και το ολοκαύτωμα; Δεν πάμε και πιο πίσω, να κρύψουμε και το ότι κάποτε σκοτώναμε… δεινόσαυρους; Κρίμα, τα ζωντανά. (Πρόσθετη σημείωση προς κάθε ζωόφιλο/οπαδό της PETA: δηλώνω χορτοφάγος για τους ίδιους λόγους που οι οπαδοί της PETA δεν θέλουν να δείχνει φάλαινες το Assassin’s Creed, οπότε, όποιος νομίζει πως δεν αγαπώ τα ζώα, μπορεί να πάει να κουρευτεί. Άλλο το “αγαπώ τα ζώα”, άλλο το “φτάνω στα άκρα και γίνομαι γελοίος”.)

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.